Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Den s integrovaným záchranným systémem

PLZEŇ - V Plzni proběhl již 8. ročník " Plzeňského dne s integrovaným záchranným systémem". Pro občany byla připravena ukázka činností jednotlivých složek tohoto systému a zábava pro děti.  

    Včera 15. června 2016 proběhl v Plzni na prostranství za obchodním centrem Plaza již 8. ročník Plzeňského dne s integrovaným záchranným systémem.  Této akce se účastnily nejen složky integrovaného záchranného systému, jako Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba, ale i strážníci Městské policie Plzeň, Celní správa a další subjekty. Slavnostní zahájení proběhlo za přítomnosti primátora města Plzně Martina Zrzaveckého a vedoucího Odboru bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně Aleše Průši. Za Policii České republiky promluvil náměstek ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje plk. Mgr. Bc. Vratislav Hubka. Návštěvníci mohli při akci shlédnout ukázku zásahu všech složek integrovaného záchranného systému u dopravní nehody. Přítomní se tak mohli dozvědět, jak postupují jednotliví představitelé celého záchranného systému v praxi od oznámení dopravní nehody, přes vyprošťování osoby z vraku vozidla a záchranu jejího života, šetření dopravní nehody policisty až po odstranění vraku vozu a zprovoznění komunikace.  Poté mohli návštěvníci osmého ročníku  této akce v rámci programu vidět ukázku výcviku psů, praktické ukázky resuscitace zraněných osob nebo postup policistů při zadržení nebezpečného pachatele. Dále si policisté ze školního policejního střediska a odboru služby pořádkové policie připravili ukázku bojového umění Musada. Návštěvníci si mohli také prohlédnout vozový park a techniku Policie České republiky, nahlédnout do tak zvaného Schengenbusu, kde je policisté odboru cizinecké policie seznámili se svou činností, prohlédnout si vybavení dopravních policistů, výstroj a výzbroj policistů z pořádkové jednotky. Dále si mohli návštěvníci ve stánku oddělení tisku a prevence si mohli ověřili formou vědomostních testů s dopravní tematikou své znalosti. Kriminalisté z odboru kriminalistické techniky a expertíz, oboru daktyloskopie si pro zájemce připravili ukázku své činnosti a každému vytvořili vlastní daktyloskopickou kartu.

      Přestože počasí zpočátku nebylo přísliš přívětivé, tak zájem byl ze strany především dětí obrovský a návštěvníci odcházeli spokojení a plní dojmů.

por. Ing. Jan Koželuh
16. června 2016

vytisknout  e-mailem