Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cvičení přeshraničního pronásledování

PLZEŇSKÝ KRAJ – Minulý týden proběhla spolupráce českých a německých policistů, kteří společně nacvičovali přeshraniční pronásledování. 

Dne 24. srpna 2022 se uskutečnilo společné cvičení českých a německých policistů v rámci spolupráce přeshraničního pronásledování. Do pronásledování byly zapojeny hlídky Bavorské pohraniční policie Furth im Wald a hlídka z obvodního oddělení policie Domažlice. Při tomto cvičení byli pronásledováni dva pachatelé, kteří se dopustili v obci Furth im Wald ozbrojeného přepadení a ujížděli odcizeným vozidlem ve směru na obec Waldmünchen. Poté se vydali směrem na obec Höll k hraničnímu přechodu Lísková, kde již byli pachatelé pronásledováni dvěma služebními vozidly německé policie, a tak celkem tři německá vozidla překročila státní hranici do České republiky. Pronásledování probíhalo obcemi Klenčí pod Čerchovem, Postřekov, Pařezov a Draženov. Zde se k pronásledujícím hlídkám Bavorské policie připojili také domažličtí policisté. Po průjezdu Draženovem auta odbočila vpravo ve směru na Petrovice. Po projetí Petrovicemi policisté pronásledované vozidlo u obce Havlovice zastavili a došlo k zadržení obou pachatelů.

Cílem tohoto cvičení přeshraničního pronásledování bylo procvičení komunikace mezi operačním střediskem Policejního prezidia Horní Falc, Společným centrem česko-německé policejní a celní spolupráce Petrovice – Schwandorf a integrovaným operačním střediskem Krajského ředitelství Plzeňského kraje a také zejména koordinace postupů společných policejních hlídek. Spolupráce mezi českými a německými policisty probíhá pravidelně a na velmi dobré úrovni.

nprap. Barbora Šmaterová, DiS.
29. srpna 2022

vytisknout  e-mailem