Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cvičení pořádkové jednotky

Policisté nacvičovali zákroky proti demonstrantům 

     Dnes proběhlo v objektu letiště v Líních na Plzeňsku cvičení pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Jedná se již o sedmý nácvik, kdy policisté nacvičovali zákroky zaměřené na zvládnutí násilností. Tento výcvik byl ale jedinečný tím, že poprvé s policisty nacvičovali i jezdci se služebními koňmi z Oddělení služební hipologie Praha.  
     Výcvik byl rozdělen na dvě části. V první policisté z pořádkové jednotky trénovali společně s jízdní policií zásah proti agresivním demonstrantům. Takový typ modelové situace byl vybrán s ohledem na současné dění, kdy dochází například k různým nepovoleným shromážděním a vzniku protiprávního jednání. Policisté v součinnosti s kolegy z jízdní policie nacvičovali vytlačování demonstrantů a zásah proti agresivnímu davu.
     Ve druhé části měli instruktoři připravenou modelovou situaci, kdy policisté nacvičovali taktiku vstupu do objektu. Uvnitř se opět nacházeli demonstranti, kteří ztěžovali vstup do budovy například zapáleným ohněm a létajícími předměty. Při zásahu využívali policisté i služební psy a vodní stříkač.  Pořádková jednotka je často využívána na různé kulturní akce, kde je předpoklad, že bude docházet k protiprávnímu jednání, a z toho důvodu byla zvolena tato modelová situace.
     Všechny připravené akce vypadaly velmi reálně. Policisté nacvičovali různé varianty od základních situací až po velmi komplikované, tak aby byli připraveni na vše.
 
por. Ing. Martina Korandová
14. června 2012

vytisknout  e-mailem