Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Cvičení IZS

KARLOVY VARY - Požár KV ARENY 

Nově vybudovaná multifunkční hala v Karlových Varech bude slavnostně otevřena příští týden.
Protože se jedná o největší objekt  podobného druhu v Karlovarském kraji, s velkou kapacitou osob a tudíž možnými riziky, proběhlo dnes dopoledne  na popud Magistrátu města Karlovy Vary  reálné taktické prověřovací cvičení všech složek IZS pro  simulovaný  požár haly.
Všechny složky Integrovaného záchranného systému měly možnost prověřit svoji akceschopnost, komunikační možnosti a schopnosti, prověřit si časový sled, přístupnost komunikací, režim regulace dopravy pro vjezd a výjezd vozidel zásahových jednotek v okolí haly, časový průběh  při simulované  evakuace  osob z hlediště a  vozidel z podzemních garáží sportovní haly. Hasiči si také procvičili taktiku postupu jednotek požární ochrany při likvidaci požáru a záchraně postižených osob včetně vyhledávání osob v rozlehlém a členitém objektu. Víc než dvě desítky policistů koordinovali evakuaci osob a regulovali dopravy v okolí haly.
Na akci se podílelo kromě vytvořeného krizového štábu dalších padesát hasičů z celého Karlovarského kraje, policisté  Územního odboru pro vnější službu Karlovy Vary, Městská policie a rychlá záchranná služba z Karlových Varů. Ochotnými figuranty a simulujícími diváky v hledišti byli žáci středních škol v Karlových Varech.
Vyhodnocení akce  bude sloužit  pro možná další opatření krizových situací a krizových plánů města.
 

 

 

vytisknout  e-mailem