Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zneužil cizí platební kartu

TEPLICKO - Našel kartu a vybral peníze z účtu; Zloděj kosmetiky dopaden; Odcizený kabel. 

Zneužil cizí kartu

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se bude zodpovídat muž, který koncem března našel v Teplicích platební kartu, u které měl majitel přiložený PIN. Podezřelý postupně vybral z bankomatů bezmála deset tisíc korun, které měl poškozený na účtu. Policistům se podařilo totožnost nepoctivého muže, který už se v minulosti několikrát dostal do křížku se zákonem, ustanovit a sdělili mu podezření z přečinu, za který by ho mohl soudce poslat až na dva roky za mříže.

Zloděj kosmetiky dopaden

     Až tři roky ve vězení by mohl strávit 31letý recidivista, který koncem dubna kradl v teplické prodejně drogerie. Ukradl 22 sprchových gelů různých značek, které si dal do igelitové tašky a odešel, aniž by za zboží v hodnotě téměř 1600 korun zaplatil. Měl ale smůlu, protože ho zachytily bezpečnostní kamery, na kterých policisté lapku poznali, v uplynulých dnech mu na služebně předali podezření z přečinu krádeže, na soud bude čekat na svobodě.

Odcizený kabel

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který u Újezdečku odcizil skoro sedmdesát metrů kabelů. U železniční trati ukradl dva druhy drážních kabelů, náklady na uvedení do původního stavu byly předběžně vyčísleny na téměř sedmdesát tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

17. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem