Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděje vyrušil alarm

TEPLICE - Nestihli nic ukrást; Munici zneškodnil pyrotechnik... 

Nestihli nic ukrást
     Sdělení podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu si z rukou policistů převzali dva muži ve věku 30 a 33 let. V ranních hodinách během víkendu vnikl mladší zloděj po překonání oplocení na pozemek v Teplicích, kde se poté vloupal do nákladového prostoru zaparkovaného vozidla Renault Kangoo. Starší spolupachatel zatím hlídal před plotem, aby mladšího lapku mohl varovat před případnými svědky. Zloděje ale vyrušil alarm a z místa činu utekli s prázdnou. O necelou hodinu později byli oba pachatelé zadrženi a umístěni do policejní cely. Mladšímu zloději, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé, hrozí až tříletý trest odnětí svobody, starší muž, který „stál na vartě“ může strávit ve vězení o rok méně.
 
Munici zneškodnil pyrotechnik
     Pyrotechnik musel zasahovat v katastru obce Mikulov, kde byla nalezena nevybuchlá munice. V lesním porostu našel oznamovatel dělostřelecký granát pocházející z výzbroje německé armády. Pyrotechnik munici zajistil a převezl k likvidaci, v souvislosti s nálezem naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani škodě na majetku. Pokud lidé najdou jakoukoliv starou munici nebo zbraně, v žádném případě by s nimi neměli manipulovat. V takovém případě je vhodné místo označit, případně zajistit tak, aby bylo zabráněno přístupu jiných osob k nálezu a poté ihned kontaktovat policisty.
 
Zloděj odnesl polystyren
     Dvanáct balíků s polystyrenovými deskami si odnesl dosud neznámý pachatel z bílinské prodejny stavebnin. Po překonání oplocení areálu vnikl na pozemek firmy, odkud následně odcizil polystyren celkem za 6 tisíc korun. Pachateli hrozí v případě dopadení za přečin krádeže až dva roky za mřížemi.
 
Panel zmizel, rádio zůstalo
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Bílině vloupal do zaparkované dodávky. Následně ze středového panelu palubní desky odcizil odnímatelný panel autorádia, čímž poškozené firmě způsobil škodu ve výši jeden tisíc korun, další tisícovku bude stát oprava poškozeného vozidla. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Kdo viděl nehodu?
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedené dopravní nehody o spolupráci. K nehodě došlo dne 21. října 2011 ve 21.00 hodin v Teplicích, ul. Krušnohorská u pivnice Bunkr. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost dopravně technickému stavu vozovky a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do plastových kontejnerů. Následkem nehody došlo k poškození jednoho plastového kontejneru, hmotná škoda byla vyčíslena na 10 000,-Kč.
     Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.
 
 
Teplice, 24. 10. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem