Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj využil příležitost

TEPLICKO - Recidivista neodolal pokušení a ukradl peněženku; Hledáme svědky nehody... 

Zloděj využil příležitosti

    Až tříletý trest odnětí svobody hrozí 21letému recidivistovi, který kradl v bílinském baru. Minulý týden využil nestřeženého okamžiku, kdy se obsluha věnovala ostatním hostům, nahnul se přes bar a ze stolu odcizil peněženku s finanční hotovostí kolem 13 tisíc korun. V minulosti třikrát odsouzený muž se ke krádeži přiznal, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které mělo dojít v době od 7:30 do 15:30 hodin dne 22. října 2019 v Teplicích, Masarykova třída na parkovišti naproti vchodu do marketu Penny. Nezjištěný řidič měl poškodit levou zadní část zaparkovaného osobního vozidla Škoda a z místa nehody odjet, aniž by splnil svou zákonnou povinnost. Ohledáním na místě bylo zjištěno, že řidička vozidla Škoda zaparkovala v parkovacím stání tak, že zadní část jejího auta zasahovala do jízdního pruhu mimo vyznačený parkovací box. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Neoprávněně pobírala dávky

     Z přečinu podvodu byla obviněna 33letá žena, která se na úkor státu obohatila o téměř 13 tisíc korun. Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu neoznámila ukončení nájemního vztahu v Bílině, čímž zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po tři měsíce vyplácen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

6. listopadu 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem