Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj nešika

TEPLICE - Zloděje zaklíněného mezi mřížemi museli vyprostit policisté; Pátráme po pachatelích nehod... 

Zloděj se zaklínil mezi mřížemi
     Ke značně kurióznímu zadržení pachatele došlo v Teplicích. Policisté, kteří hlídkovali v městské části Trnovany, uslyšeli kolem jedné hodiny po půlnoci rány a řinčení skla. Po chvilce pátrání nalezli mezi mřížemi zajišťujícími okno prodejny železářství zaklíněného podnapilého muže. Ten se snažil vloupat do prodejny tak, že prolezl kovové mříže a rozbil skleněné výplně okna, nakonec ale v úzkém prostoru uvízl a nemohl dovnitř ani ven. Policisté museli na místo přivolat majitele provozovny, který obchod odemkl, a až poté se podařilo nešikovného lapku vyprostit. Promrzlému zloději byla při dechové zkoušce naměřena hodnota 2,2 promile alkoholu v dechu. Poté, co se prospal a zahřál v policejní cele, mu policisté sdělili podezření z přečinu krádeže ve stadiu pokusu, za který mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Pátráme po pachatelích nehod
     Policie žádá občany, kteří byli svědky níže uvedených dopravních nehod, o spolupráci. První dopravní nehoda se stala dne 18. ledna 2011 od 15:45 do 16:00 hodin v Teplicích, ul. Klicperova. Na křižovatce s ul. Sovova nacouvala dosud neznámá řidička neustanoveného vozidla do zaparkovaného vozidla Peugeot 407 a z místa nehody ujela.
     Další řidič ujel od nehody, ke které došlo dne 20. ledna 2011 v 16:10 hodin v Srbicích. Na benzínové čerpací stanici Petrol poškodil řidič nákladního vozidla čerpací stojan. Pravděpodobně se jednalo o vozidlo zn. MANN modré barvy s šedivou plachtou.
     Ke třetí dopravní nehodě došlo v době od 20. ledna 2011 v 19:00 hodin do 21. ledna 2011 v 07:00 hodin v obci Nechvalice, kde nezjištěný řidič neustanoveným vozidlem poškodil oplocení zahrady rodinného domu a z místa nehody ujel.     
     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 2 a 5, telefon 974 439 262 (263, 260), nebo na linku 158. 
 
Ze školy zmizel malotraktor
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který během víkendu kradl v Teplicích. Z areálu základní školy odcizil malotraktor se shrnovací radlicí, celková škoda byla vyčíslena na 34 tisíc korun. V případě dopadení hrozí zloději trest odnětí svobody až na dvě léta.
 
Měl chuť na sladké
     Sdělení podezření z přečinu krádeže si převzal 22letý muž, kterého zadrželi pracovníci bezpečnostní agentury v teplickém supermarketu. Lapka odcizil 12 balení čokolády, která si schoval pod bundu, a bez zaplacení prošel pokladní zónou. Pachatele, který byl již v minulosti za krádeže odsouzen, může soudce poslat za mříže až na tři roky.
 
 
Teplice, 24. 1. 2011, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email:
pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem