Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zloděj alkoholu dopaden

TEPLICKO - Recidivista se vrátil na místo činu; Kradl věci z aut; Řídili pod vlivem alkoholu. 

Zloděj alkoholu dopaden

     Ve lhůtě 48 hodin bude soudce rozhodovat o trestu pro muže, který minulý týden prořízl plachtu party stanu před teplickou restaurací, ze kterého odcizil několik lahví alkoholu a starožitné žehličky. V neděli se na místo činu vrátil, roztrhl provizorně opravenou stěnu a ze stanu odcizil jednu lahev alkoholu.

     Policisté z obvodního oddělení v Teplicích během krátké doby zjistili totožnost muže, který způsobil celkovou škodu přes 21 tisíc korun a včera odpoledne ho zadrželi. V minulosti 15krát odsouzený muž, který se teprve na konci září vrátil z vězení, kde si odpykával 18 měsíční trest odnětí svobody, se u výslechu k vloupání do stanu přiznal. Policisté mu sdělili podezření z přečinů krádeže a poškození cizí věci, v krajním případě ho může soudce poslat zpátky za mříže až na tři roky.

Kradl věci z aut

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn 24letý muž. Je podezřelý, že v polovině října vnikl na parkovišti v Teplicích do osobního auta, ze kterého odcizil bezdrátová sluchátka a platební kartu. S její pomocí pak provedl několik plateb, oznamovateli způsobil celkovou škodu přes 1700 korun.

     Na konci října měl před supermarketem vniknout do vozidla, ze kterého odcizil ledvinku s finanční hotovostí a osobními doklady, v tomto případě byla škoda vyčíslena na více jak deset tisíc korun. Muže, který je v podmínce za předchozí trestnou činnost, policisté stíhají na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Řídili pod vlivem alkoholu

     Až rok by mohl strávit ve vězení 22letý muž, který řídil pod vlivem alkoholu. V noci ze soboty na neděli ho zastavili v Bílině policisté z oddělení hlídkové služby, při kontrole mu naměřili přes 1,4 promile alkoholu v dechu. Na místě přišel o řidičský průkaz, následně si převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Ze stejného trestného činu je podezřelý 47letý muž, který v sobotu ráno nerespektoval v Teplicích dopravní značku „STOP“. Tím upoutal pozornost dopravních policistů, kteří mu naměřili přes 1,2 promile alkoholu v dechu.

10. prosince 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem