Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ze statistiky dopravních nehod

CHOMUTOVSKO - Počet kolizí za první čtvrtletí oproti loňsku mírně vzrostl 

V průběhu uplynulého měsíce zaevidovali chomutovští policisté v našem okrese celkem 96 dopravních nehod, což bylo o osm více než v březnu 2020. Kolize se naštěstí obešly bez smrtelných následků, v jednom případě však došlo k těžkému zranění. Pět osob bylo zraněno lehce. Celkové škody dosáhly částky cca 4,26 milionu korun a byly téměř o 900 tisíc vyšší než v loňském březnu. Viníkům nehod byly uloženy pokuty ve výši 44 tisíc korun.

Ze statistiky vyplývá, že řidiči motorových vozidel zavinili 79 nehod, zatímco na dalších 17ti nehodách měla podíl zvěř. Mezi příčinami dominoval opět nesprávný způsob jízdy (49x), nepřiměřená rychlost (16x) a nedání přednosti v jízdě (11x). Čtyři nehody způsobili viníci pod vlivem alkoholu.

Na silnicích všech tříd se odehrálo celkem 43 střetů, k dalším dvaatřiceti došlo na místních komunikacích a k 19ti na účelových komunikacích (zejm. parkovištích). Na dálnicích byly zaznamenány pouze dvě dopravní nehody.

Za první tři měsíce letošního roku se na Chomutovsku stalo 344 dopravních nehod, u nichž zasahovali policisté. Tento počet vzrostl ve srovnání s loňskem o 26. O život přišli v prvním čtvrtletí při nehodách dva lidé, pět osob bylo zraněno těžce a čtyřicet jedna utrpělo lehká zranění. Celkové škody se vyšplhaly na více než 16 milionů korun a byly o 2,5 milionu vyšší než v prvním čtvrtletí předchozího roku. Řidičů, u nichž policisté po nehodě zjistili ovlivnění alkoholem, bylo stejně jako vloni osm. Kromě případů střetů se zvěří (66) a nehod v důsledku závady komunikace (4) zavinili všechny ostatní nehody řidiči motorových vozidel (274), a to především nesprávným způsobem jízdy (156x) a nepřiměřenou rychlostí (74x).

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 6. dubna 2021

vytisknout  e-mailem