Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zastavit se mu nechtělo

LOUNSKO - Jel v cizím vozidle, bez oprávnění a pod vlivem drog; Odnesl si filtraci a pivo. 

Policisté řeší jednání 18letého mladíka z Lounska, který si koncem srpna během noci bez vědomí svého kamaráda a spolubydlícího „vypůjčil“ klíče od jeho vozidla a s tím pak odjel údajně proto, aby si koupil cigarety. Při zpáteční cestě vozidlo chtěla zastavit policejní hlídka, která mu dávala výzvy k zastavení. Mladý muž, jenž si byl vědom, že není držitelem řidičského oprávnění, však na výzvy k zastavení nereagoval a jel dál. Jeho jízda však skončila na polní cestě, kde zapadl a nezbylo mu, než z vozidla vystoupit. Orientační test, který s ním policisté provedli, navíc ukázal na přítomnost návykových látek.

Dotyčný je kvůli „vypůjčení“ auta bez souhlasu majitele podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, za které může soud viníka podle zákona v krajním případě potrestat až dvouletým odnětím svobody. Kromě toho bude jeho další přestupky, kterých se té noci měl dopustit, řešit příslušný správní orgán, jemuž policisté jednání mladého muže oznámili.

Odnesl si filtraci a pivo

Podbořanští policisté přijali tento týden oznámení o vloupání do zahrady v tamní zahrádkářské kolonii. Neznámý pachatel tam po přelezení plotu měl ze zahrady odcizit bazénovou pískovou filtraci a z chatky, do které vniknul, si pak odnesl jednu láhev piva. V případě dopadení mu u soudu může hrozit až dvouleté vězení. 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 3. září 2021

vytisknout  e-mailem