Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřili se na cyklisty a chodce

CHOMUTOVSKO - Výsledky krajské dopravně bezpečnostní akce. 

Další krajská dopravně bezpečnostní akce se uskutečnila v uplynulých dnech. Chomutovští dopravní policisté se do ní zapojili v sobotu a v pondělí. Muže zákona zajímalo zejména dodržování povinností cyklistů a chodců, na něž byla akce tentokrát zaměřena. Mimoto kontrolovali i dodržování stanovených rychlostí, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů anebo dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči a cyklisty.

Z 58 provedených kontrol bylo zjištěno 23 dopravních přestupků, 19 z nich policisté vyřešili na místě uložením pokut v celkové výši 12.300 korun, 4 přestupky byly oznámeny k projednání správnímu orgánu.

Cyklisté se provinili ve dvou případech, přestupek chodce byl řešen jedenkrát. Celkem 8 vozidel překročilo nejvyšší povolenou rychlost, 5 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, dvakrát byl zjištěn nevyhovující technický stav vozidla. Další zjištěné přestupky spočívaly například v držení telefonu za jízdy (1x) nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti vozidla (1x). Policisté přistihli také jednoho řidiče, který byl pod vlivem alkoholu.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 15. června 2022

vytisknout  e-mailem