Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zaměřil se na alkohol

TEPLICKO - Kvůli opakovaným krádežím byl podán návrh na vazbu a další zprávy. 

Zaměřil se na alkohol

     Před několika dny jsme informovali o obvinění 25letého muže, který v osecké prodejně ukradl dvě lahve alkoholu v celkové hodnotě 430 korun. Odstranil z nich zabezpečovací prvky, schoval si je pod bundu a bez zaplacení chtěl z obchodu odejít.

     Během prověřování se ukázalo, že ve stejné prodejně kradl i čtyři dny před tím, kdy odcizil tři lahve bylinného likéru a další krádeže se dopustil minulý týden v Duchcově, kde v prodejně ukradl dvě lahve alkoholu za téměř tisíc korun, které v batohu pronesl ven, aniž by za zboží zaplatil. U východu ho zadržel pracovník ostrahy, na kterého vytáhl jednu z lahví a napřáhl se s ní proti němu, s druhou flaškou pak z místa utekl. Protože se podmíněně odsouzený muž opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti v době nouzového stavu, zaslal vyšetřovatel na státní zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Z terasy zmizelo nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Trnovanech vnikl na terasu rodinného domu. Zloděj odcizil sadu nářadí v hodnotě tři tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody.

Vloupání do auta

     Ze zločinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý neznámý pachatel, který se v Bílině vloupal do zaparkované dodávky. Zloděj rozbil boční sklo a vnikl do kabiny, kde ale nic neodcizil. Škodu na rozbitém okně oznamovatel předběžně vyčíslil na tři tisíce korun, pachateli hrozí v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

Vykradená prodejna

     Až osmiletý trest odnětí svobody hrozí neznámému zloději, který se v době nouzového stavu vloupal do prodejny v Teplicích. V průběhu víkendu vypáčil mříže a vnikl do skladu, kde odcizil finanční hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na více jak devadesát tisíc korun, policisté případ prověřují jako zločin krádeže.

2. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem