Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zákon překračují lidé denně

DĚČÍN - Vytrvalý zlodějíček; Dlouhé prsty v internátu; Vandal zničeil tři vozy; Podváděli ? 

Vytrvalý zlodějíček
 
RUMBURK – Rumburští policisté skórovali ! Ve středu 22. září nadělili devětatřicetiletému jiříkovskému nezbedovi sdělení podezření z trestného činu krádeže.  Během čtyřiadvacáté srpnové noci vklouzl do místního paneláku, kde posléze škodil a loupil. Nejdříve mu do oka padl malý elektrický skútr. Jal se ho tedy protáhnout sklepním okénkem, leč jediného, čeho dosáhl, bylo jeho naprosté zničení. Nepřízeň osudu ho neodradila, a tak si s sebou odnesl alespoň jízdní kolo, které se skútrem sdílelo stejnou kóji. Výtečníka nyní čeká verdikt soudce, jenž rozhodne o tom, co bude dál.
 
Dlouhé prsty v internátu
 
DĚČÍN - V děčínském internátu zmizelo během středy dvaadvacátého necelých dvanáct set korun. Kam se poděli a kdo za tím je v tuto chvíli šetří policisté místního obvodního oddělení. Všetečný nenechavec vnikl do uzamčených skříněk zaměstnanců objektu a finanční hotovost, kterou v nich nalezl, odnesl s sebou. V případě  dopadení a usvědčení nezvaných vetřelců zazní z úst spravedlnosti obvinění z trestného činu krádeže, za což je možné kromě jiného získat podmínku uhrazení škody, několika měsíční pobyt za mřížemi i zápis do rejstříku trestů.
 
Vandal zničil tři vozy
 
VARNSDORF – Samozvaný umělec včera odpoledne poničil tři auta v Horním Podluží ! Vykutálený raubíř neznámým předmětem poškrábal lak zaparkovaných vozů a zmizel. Po stvořiteli dvaadvacetitisícové škody nyní pátrají varnsdorfští muži zákona. Pokud se jim podaří smělého viníka najít a usvědčit, bude v budoucnu čelit obvinění z trestného činu poškození cizí věci, za což mu hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti anebo až roční pobyt ve věznici.
 
Podváděli ?
 
DĚČÍN – Na zakoupení nemovitosti potřebovali peníze. Hodně peněz.  A jelikož je neměli, žádali je v roce 2005 po bance. Té nahlásili nepravdivé údaje a nyní čelí policejnímu drobnohledu, který vše zkoumá. Pokud děčínští strážci zákona odhalí pochybení, mohou oba výtečníci kromě jiného čelit i obvinění z trestného činu  úvěrového podvodu, za což jim hrozí až osmileté vězení. 
 
Děčín dne 24.9.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem