Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zadělal si na problémy

DĚČÍNSKO - Kvůli ženě vylezl na cizí balkon; Řídil i přes zákaz; Přišel o kolo. 

Zadělal si na problémy

     Na problémy si zadělal 28letý muž, který se snažil vyřešit problémy ve vztahu poněkud nešťastným způsobem. Po půlnoci vylezl na balkon panelového bytu ve výšce asi dvou metrů nad zemí a tlučením tyčí do balkonových dveří jiného muže se domáhal vstupu do bytu, kde se podle něj měla žena nacházet. Dovnitř se nedostal a z místa činu utekl ještě před příjezdem přivolaných policistů, už o hodinu později byl zadržen a následně si převzal sdělení podezření z přečinu porušování domovní svobody, kterého se svým jednáním dopustil. Po provedení všech nezbytných úkonů byl propuštěn na svobodu, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži v případě uznání viny v krajním případě až tříleté vězení.

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 24letý muž, kterého ve Varnsdorfu zastavila hlídka policistů. Při lustraci řidiče zjistili, že má pravomocným rozhodnutím rumburského městského úřadu uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Muž si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu, za který by mohl jít až na dva roky do vězení, vyšetřován je na svobodě.

Přišel o kolo

     O kolo v hodnotě 35 tisíc korun přišel muž, který si vyjel do lesa mezi obcemi Arnoltice a Ludvíkovice. U pískovcové skály nechal své kolo asi 10 minut bez dozoru, čehož využil neznámý pachatel, který na něm zřejmě z místa činu odjel. Policisté případ prošetřují jako trestný čin krádeže, lapkovi hrozí s ohledem na vládou vyhlášený nouzový stav až osmiletý trest odnětí svobody.

1. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem