Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zabydlel se v cizí chalupě

MOST - A nabízel věci k prodeji; Úvěr na byt použil na splátky dluhů; Došel mu benzin, a narazil do něj náklaďák. 

Místo na rekonstrukci bytu, šly peníze na splátku dluhů
Z trestného činu úvěrového podvodu obvinil vyšetřovatel mostecké policie 24letého muže z Mostecka. Ten měl uzavřít s jednou společností smlouvu o překlenovacím úvěru a úvěru ze stavebního spoření.  Na základě toho mu byl poskytnut úvěr ve výši 500 000 korun, který byl účelově vázán na modernizaci či rekonstrukci bytu.  Muž měl společnosti uvést nepravdivé údaje o svém zaměstnání a o výši příjmu, přičemž v té době nikde nepracoval. Úvěr získal, ale měl ho použít v rozporu s účelem, na který byl poskytnut. Muž měl peníze použít jako splátky nejen svého dluhu. Obviněnému hrozí za toto jednání trest odnětí svobody na dvě léta až osm let, pokud bude odsouzen a potrestán.

Z cizí chalupy nabízel k prodeji věci
Hamerští policisté překazili kšeft 23letému muži z obce v Krušných horách. Ten měl v listopadu jednak užívat cizí dům, od kterého měl klíče, které si měl před pár lety v domě přivlastnit. Nyní  chalupu využíval k občasnému bydlení a to bez souhlasu a vědomí majitele nemovitosti.  Z rekreačního objektu měl navíc odcizit sekačku, pily a elektrickou pánev. Věci nabídl k prodeji, vynesl je z domu a čekal na kupce. Než došlo k prodeji, zakročili policisté. Lup muži odebrali a jeho zadrželi. Na základě výsledků šetření mu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, krádeže a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru. Poškozený chalupář vyčíslil škodu na částku 10 900 korun. Muži za toto jednání může soud v případě uznání viny uložit až tříletý trest odnětí svobody.

Nákladní auto narazilo do stojícího fordu
Dnes krátce před 06. hodinou ranní došlo na silnici I/13 ve směru na Most poblíž obce Obrnice k dopravní nehodě. Řidič nákladního vozu značky Renault měl narazit zezadu do stojícího osobního vozidla značky Ford, jehož řidič zastavil z důvodu, že mu došel benzin. Při nehodě utrpěli oba řidiči lehké zranění, se kterými byli převezeni sanitou do nemocnice. Rozsah zranění není zatím znám. Alkohol u řidičů nebyl zjištěn. Hmotnou škodu policisté odhadli na částku 150 000 korun. Policie z důvodu šetření okolností nehody odklonila dopravu přes obec České Zlatníky. Kolem 08.30 hodiny byl provoz na silnici obnoven. 

nprap. Ludmila Světláková
Most 5. prosince 2018

vytisknout  e-mailem