Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za nehodu obviněn

LOUNY - Za smrt tří lidí při nehodě u Lubence padlo obvinění. 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil v těchto dnech obvinění z trestných činů usmrcení z nedbalosti a ublížení na zdraví z nedbalosti 52letému muži z Karlovarska. Obviněný jako řidič vozidla zn. Mercedes Benz Viano převážel dne 25. 3. 2014, v dopoledních hodinách, z Prahy do Karlových Varů čtyři cizince, přičemž na rovném a přehledném úseku s klesáním, v katastru obce Lubenec, vyjel do protisměrného jízdního pruhu, kde se střetl s nákladní soupravou (více zde). Následky této nehody byly tragické. Spolujezdec (58. ročník) a dvě ženy (56. a 59. ročník) v dodávce utrpěli smrtelná zranění. Další spolujezdec (55. ročník) utrpěl lehčí újmu na zdraví. Řidič mercedesu byl s těžkým zraněním transportován vrtulníkem do ústecké Masarykovy nemocnice. Řidič kamionu vyvázl z nehody bez zranění. Alkohol policisté u obou řidičů vyloučili. Pokud bude obviněný oodsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku odnětí svobody na jeden rok až šest let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Pokus o sebevraždu

Několik hodin policisté v pondělí pátrali po 44letém muži z Chomutovska, který si chtěl zřejmě sáhnout na život. Oznámení na policii učinila po 10. hodině dopoledne jeho přítelkyně, která ve schránce na žatecké adrese, kde bydlí, nalezla klíče, peněženku a dopis na rozloučenou. Po muži začali policisté intenzivně pátrat, následně se zapojili i policejní pátrač, vyjednavač a Městská policie Žatec. Krátce před 16. hodinou získali poznatek, že by se pohřešovaný muž mohl nacházet  v okolí Čeradické ulice v Žatci. Hlídky policistů se na místo okamžitě rozjely a pohřešovaného vypátraly. Muž nekladl žádný odpor, měl u sebe dva nože a na levé ruce byl povrchově zraněn. Zranění, které si způsobil sám, mu na místě ošetřila rychlá záchranná služba a převezla jej do nemocničního zařízení.    

Řídila opilá

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 46leté ženě ze Žatce. Ta v pondělí dopoledne usedla za volant osobního vozidla zn. Opel Astra a řídila jej, ačkoli byla pod vlivem alkoholu. Policisté ji zastavili a kontrolovali v Rooseveltově ulici v Žatci. Při provedené dechové zkoušce jí naměřili v 10. 14 hodin 1, 45 promile alkoholu v dechu a následně v 10. 44 hodin 1, 48 promile. Opilou řidičku proto  zadrželi a předvedli na služebnu, kde jí předali výzvu k podání vysvětlení na následující den, až bude ve střízlivém stavu. Podle trestního zákoníku jí hrozí až roční pobyt za mřížemi.

Vloupal se do kadeřnictví  

Policisté šetří vloupání do jednoho žateckého kadeřnictví. Z 8. na 9. prosince vnikl násilným způsobem do zmíněné provozovny dosud nezjištěný pachatel, který si následně přisvojil finanční hotovost. Způsobená škoda, kterou svým jednáním způsobil, přesahuje 40 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli pátrají.

Kradl rybář?

Podbořanští policisté šetří vloupání do prodejny rybářských potřeb v Podbořanech. Z pondělí na úterý se do obchodu vloupal dosud neznámý pachatel a odcizil různé rybářské zboží v hodnotě bezmála 50 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení a po zloději pátrají.

Vykradené sklepy

V minulých dnech zavítal do sklepních prostor jednoho obytného domu v lounské ulici Josefa Schovánka dosud nezjištěný pachatel. Ze sklepní kóje odcizil horské kolo, několik obrazů, hifi věž a jiné věci a další jízdní kolo odcizil ze sklepních prostor, kde bylo  uzamčeno u konstrukce sklepní kóje. Způsobená škoda činí téměř 30 000 Kč. Policisté věc šetří jako krádež a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají. 

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 10. prosince 2014 

 

  

vytisknout  e-mailem