Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Za krádeže skončil ve vazbě

CHOMUTOV - Peníze neubránila, Napadený skončil u lékaře, Výtah jiskřil.... 

Nenapravitelný je 24letý mladý muž z Jirkova. Na jedno odsouzení za krádeže v posledních třech letech zřejmě zapomněl a tak na lavičce poblíž knihovny v Chomutově odcizil odložený mobilní telefon za 2500 korun. Na druhou krádež si přizval teprve 18letého kamaráda a společně vnikli v Jirkově do zaparkovaného vozidla odkud sebrali batoh s notebookem a MP3 přehrávačem. Počítač obratem prodali do zastavárny a peníze utratili. Obvinění z trestných činů si již převzali, mladší z dvojice byl po výslechu propuštěn na svobodu, starší skončil v policejní cele neboť byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. Na příkaz Okresního soudu v Chomutově byl muž převezen do vazby v litoměřické věznici.
 
Peníze neubránila
Obsluha místního baru v Klášterci nad Ohří se snažila zabránit krádeži peněz, což se jí však nepodařilo. Neznámý muž vešel za barový pult a tady sebral obálku s hotovostí ve výši 1800 korun, určenou na výplatu výher. Žena mu jí vytrhla z ruky, ale pachatel jí udeřil a když upadla, obálku sebral a zmizel. Po totožnosti neznámého zloděje párají policisté.
 
Napadený muž skončil u lékaře
Z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví je podezřelý 18letý mladík z Vejprt. Ve městě, před místním barem, totiž napadl před časem o dva roky staršího muže a způsobil mu zranění, ze kterých se poškozený léčí do současné doby. Další okolnosti případu nadále šetří policie.
 
Výtah jiskřil
Policejní hlídka vyjížděla na sídliště Kamenná, kde došlo v jednom z domů k zahoření elektroinstalace ve spodní části výtahu. Jeden z nájemníků si povšiml, že výtah, v místě kde jsou uloženy kabely jiskří a přivolal opravárenskou firmu. Na místo se též dostavili hasiči, kteří požár zlikvidovali. Nikomu se nic nestalo, proč k požáru došlo je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Lehce přišel o majetek
Na oddělení chomutovské policie se dostavil muž z Chomutova a oznámil, že si svou pánskou tašku odložil v Údlicích na střechu auta a zapomněl na to. Po chvíli nasedl do vozidla a odejel do Chomutova. Teprve v Bezručově ulici si skutečnost uvědomil, tašku však bohužel již nenašel. Kromě dokladů přišel i o klíče, peněženku a dva mobilní telefony.Hodnotu odcizených věcí stanovil na téměř dvanáct tisíc korun.

vytisknout  e-mailem