Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Z nádrží zmizela nafta

DĚČÍNSKO - Škoda jde do desítek tisíc; Nechal si cizí peníze... 

Z nádrží zmizela nafta

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který odcizil ve Varnsdorfu pohonné hmoty. Zloděj vnikl na oplocený pozemek, kde z nádrží tří zaparkovaných nákladních vozidel odčerpal asi tisíc litrů nafty. Škoda na odcizených pohonných hmotách a poškození nádrží byla předběžně vyčíslena více jak 32 tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

Nechal si cizí peníze

     Z přečinu zatajení věci, za jehož spáchání trestní zákoník stanoví až roční vězení, je podezřelý 25letý muž, který si ponechal cizí peníze. Muž měl v Jílovém najít peněženku, ze které si vzal finanční hotovost šest tisíc korun, peněženku pak bez peněz, ale s doklady a platební kartou prostřednictvím společného známého poslal majiteli. U výslechu se přiznal a své jednání zdůvodnil tíživou finanční situací, vyšetřován je na svobodě.

     Odcizené auto

     Škodu přes šedesát tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který v Benešově nad Ploučnicí ukradl osobní vozidlo. Zloděj vnikl na oplocený pozemek u domu a odcizil z něj automobil značky Škoda Octavia, policisté po autě vyhlásili celostátní pátrání a hledají i pachatele, kterému hrozí v případě dopadení za zločin krádeže a přečin porušování domovní svobody až osm let za mřížemi.

18. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem