Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vzala spravedlnost do svých rukou

DĚČÍN - Vzala spravedlnost do svých rukou; Neoprávněně pobírala dávky; Peníze za myčku si ponechal 

Po svém se s pronajímatelkou bytu vyrovnala čtyřiadvacetiletá žena z Děčína. Po skončení nájemní smlouvy zde odcizila kuchyňskou linku včetně dřezu a pákové baterie. K tomu přibrala ještě elektrický žebřík. Vše v hodnotě čtrnáct tisíc korun. Důvodem mělo být údajné nevrácení kauce, která činila devět tisíc korun. Policie ženě sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření z krádeže. To jí může stát až dva roky žaláře.
 
 
Neoprávněně pobírala dávky
 
Policisté z Rumburku včera obvinili šestatřicetiletou ženu, která se na účet státu v průběhu minulých let obohatila o více než šestatřicet tisíc korun. A to tím, že úřadu práce neoznámila důležitou skutečnost rozhodnou pro přiznání sociální dávky. Za neoprávněné pobírání přídavku na dítě jí hrozí až tři roky vězení.
 
 
Peníze za myčku si ponechal
 
Ve středu sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze zpronevěry devětadvacetiletému muži z Děčína. Ten, jako obchodní zástupce jedné společnosti, prodal jinému subjektu myčku na nádobí. Uvedenou částku si však ponechal a firmě, kterou zastupoval, způsobil škodu téměř osm a půl tisíce korun. Tím se vystavil riziku odnětí svobody až na dva roky.
 
 
5. 3. 2010
por. Bc. Vojtěch Haňka
tel.: 974 432 207, 724 156 293
e-mail : pisdc@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem