Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Využil důvěřivosti seniorky

LITOMĚŘICKO – Vydával se za syna… 

Policisté se zabývají případem zavrženíhodného jednání, ke kterému došlo koncem tohoto týdne v Litoměřicích. Dvaadevadesátiletou ženu oslovil prostřednictvím pevné telefonní linky její údajný syn, že potřebuje nutně půjčit peníze. Důvěřivá stařenka vzala veškeré úspory a šperky, které doma měla a odnesla je na smluvené místo, kde si vše převzal údajný kamarád jejího „syna“ s tím, že mu cennosti doručí. Ženu posléze napadlo kontaktovat skutečného syna, který jí řekl, že nevolal a nic nepožadoval. Škoda je vyčíslena na více než 200 tisíc korun. Policisté po neznámém pachateli pátrají a zároveň vyzývají seniory k obezřetnosti, není to první případ podvodného jednání na seniorech, který jsme v našem okrese zaznamenali.

 

V uplynulém roce jsme zaznamenali případ obdobného podvodného jednání na Třebenicku, kde neznámý podvodník oslovil seniorku a vydával se za jejího vnuka. Uvedl, že potřebuje půjčit peníze na nové vozidlo. Žena mu sdělila, že požadovanou částku nemá, ale část peněz mu nabídla k zapůjčení. Neznámý volající řekl, že se ještě ozve a přijde si pro peníze. Stařenku naštěstí napadlo kontaktovat svého pravého vnuka a ten jí řekl, že nevolal a žádné peníze nepožadoval. Údajný „vnuk“ se již neozval…

Z nedávné doby evidujeme také případ falešných pokrývačů na Lovosicku. Více ZDE.


Pokud se stanete obětí nějakého nepoctivce, oznamte tuto skutečnost neprodleně na policii. Můžete tak být nápomocni k jeho dopadení. Včasným informováním veřejnosti lze také předejít dalším případům podvodného jednání.

Jak předcházet rizikovým situacím – více zde.
 

Litoměřice, 4. 8. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem