Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výsledky celorepublikové dopravní akce

CHOMUTOVSKO - Zjištěno bylo čtyřicet přestupků. 

V pátek na Chomutovsku odstartovala první etapa celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Prázdniny“. Policisté v souvislosti se začínajícími letními prázdninami a tím i zvýšením provozu zintenzivňují silniční kontroly a snaží se tak ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu a zvýšit tím bezpečnost na našich silnicích.

Chomutovští policisté se v průběhu pátku a soboty zaměřili zejména na kontroly dodržování způsobu jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, kontrolu dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech a kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholu a jiných návykových látek řidiči a cyklisty.

Hlídky v rámci této akce zastavily více než sto vozidel, porušení předpisů bylo zjištěno u čtyřiceti z nich. Nejčastějším prohřeškem bylo nepoužití bezpečnostních pásů (17), nepoužití zádržného systému při přepravě dítěte pak bylo zjištěno dvakrát. Častěji se také vyskytoval nevyhovující technický stav vozidla (7). Požití alkoholických nápojů bylo zjištěno jedenkrát, stejně jako užití jiných návykových látek. Tento přestupek byl oznámen příslušnému správnímu orgánu, zbylých 39 přestupků bylo vyřešeno uložením pokut v celkové výši 13.300 korun.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 30. června 2020

Odkazy do noveho okna

dopravní kontrola

dopravní kontrola 

Detailní náhled

pozitivní test na OPL

pozitivní test na OPL 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem