Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vykradli garáž

TEPLICKO - Spolupachatelům hrozí až pětileté vězení; Za zboží nezaplatili a další zprávy. 

Vykradli garáž

      Z přečinu krádeže byla obviněna 29letá žena a její o dva roky mladší komplic. Jsou podezřelí, že se v listopadu loňského roku vloupali v městské části Trnovany do garáže, ze které ukradli motokrosovou motorku, tři helmy a dvě vzduchovky. Majiteli způsobili škodu šedesát tisíc korun, spolupachatelům, kteří už se do křížku se zákonem dostali v minulosti, hrozí v případě odsouzení až pětileté vězení.

Za zboží nezaplatili

     Na problémy si zadělali muž a žena, kteří v teplickém supermarketu ukradli sluchátka. Pětadvacetiletý muž vzal zboží v hodnotě 258 korun a sluchátka dal následně 20leté ženě, která je schovala do kočárku. Potom společně prošli pokladní zónou, aniž by zaplatili. Zatímco jednání ženy bude řešit ve správním řízení příslušný úřad jako přestupek proti majetku, muž se s ohledem na svou trestní minulost bude zodpovídat u soudu z přečinu krádeže.

Odcizené kolo

    Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Proboštově vnikl neuzamčenou brankou na pozemek u rodinného domu a následně se vloupal do zahradního altánu, ze kterého odcizil krosové jízdní kolo v hodnotě šestnáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravními nehodami, při kterých neznámí řidiči poškodili sloupy peřejného osvětlení. K první nehodě v době od půlnoci dne 23. listopadu 2019 do 10:00 hodin dne 5. prosince 2019 v Oseku, ul. Hornická, naproti č. p. 757. Neznámý řidič měl poškodit sloup veřejného osvětlení a z místa ujet, aniž by splnil ze zákona danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Lampu poškodil neznámý řidič také v Teplicích, ul. Fučíkova stezka u č. p. 2597 a to někdy v době od 17:00 hodin dne 14. prosince 2019 do 17:00 hodin dne 16. prosince 2019. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

3. ledna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem