Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vozidlo přetočil na střechu

LOUNSKO - Ukázalo se, že řídil opilý; Z domu ukradla 50 tisíc. 

Na střechu se se svým vozidlem značky Škoda Octavia po nehodě dostal 31letý řidič z Chomutova. Minulý čtvrtek kolem dvaadvacáté hodiny jel podle policistů s uvedeným vozidlem po silnici č. 1/7 ve směru na Prahu. U obce Chlumčany najel na betonová svodidla, která jsou po pravé straně komunikace. V důsledku toho se s vozidlem přetočil na střechu. Z nehody vyvázl naštěstí bez zřejmých zranění. Provedené dechové zkoušky ukázaly, že muž byl pod vlivem alkoholu. Jejich hodnoty se pohybovaly kolem 2,5 promile.

Škoda na havarovaném vozidle byla předběžně vyčíslena na 80 tisíc korun. Další škoda ve výši cca 5 tisíc korun vznikla poškozením svodidel.

Den po nehodě si podezřelý převzal od dopravních policistů záznam o sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za jeho spáchání může soud uložit trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Věc je šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

Z domu ukradla 50 tisíc

Teprve osmnáctiletou ženu obvinil policejní vyšetřovatel z trestného činu krádeže. Té se měla dopustit v červenci. Dívka měla z rodinného domu v obci na Lounsku odcizit 50 tisíc korun v hotovosti. Podle dosavadních zjištění dotyčná v domě nějakou dobu společně s jeho majiteli bydlela a peníze měly být odcizeny ze zásuvky v obývacím pokoji právě v den, kdy byla mladá žena vyzvána, aby se z domu odstěhovala.

Vyšetřování případu pokračuje. V případě prokázání viny u soudu by dívce hrozilo až dvouleté vězení.  

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 9. prosince 2020

vytisknout  e-mailem