Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Volání o pomoc bylo vyslyšeno

MOSTECKO - Svědek zadržel zloděje poté, co uslyšel volání o pomoc; V Janově zloděj kradl v bytě; Plán zlodějům nevyšel; S odcizenou platební kartou vybral tisíce 

Mostecká policie obvinila v těchto dnech 25 letého muže z Litvínova z trestného činu krádeže a neoprávněného držení platební karty. Ten měl v Litvínově na autobusové zastávce MHD v ulici Valdštejnská okrást starší ženu,  která zde seděla na lavičce. Pachatel k lavičce přistoupil zezadu a ženě odcizil kabelku, která byla položená těsně u těla ženy a ve které měla okradená peníze, doklady, klíče a další věci. Zloděj se pak i s lupem dal na útěk. Žena neztratila duchapřítomnost a začala volat ihned o pomoc. Její zoufalé volání uslyšel náhodný svědek, který prchajícího lapku spolu s dalšími muži zadržel a to až do příjezdu policejní hlídky. Odcizené věci byly u obviněného zajištěny a vráceny zpět poškozené majitelce.

Bytař ukradl oblečení i šperky
Byt v panelovém domě v Janově navštívil neznámý bytař. Ten se do obydlí v prvním patře dostal násilím přes okno. Uvnitř pak odcizil různé oděvy, výrobky spotřební elektroniky, šperky a další věci, vše v celkové hodnotě 164 tisíc korun. Případ trestného činu krádeže vloupáním šetří hamerští policisté.

Plán jim nakonec nevyšel
Policisté mosteckého obvodního oddělení sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve spolupachatelství 53 letému muži a 40 leté ženě, oba z Mostu. Ti včera odpoledne zašli „nakupovat“ do supermarketu v Mostě. Po společné domluvě se v obchodě rozdělili. Muž z regálu odcizil CD hry, které zabalil do alobalu a lup pak položil mezi zeleninu. Tam ho následně vyzvedla spolupachatelka, která věci ukryla do tašky a poté bez zaplacení prošla pokladnami, kde na ni již čekali pracovníci ostrahy. Ti ženu zadrželi a poté předali policii. Ta zjistila, že ženin komplic byl již pro trestnou činnost v minulosti trestán. Lup v hodnotě šesti tisíc korun byl zajištěn a vrácen zpět do prodeje.

Z návštěvníka se vyklubal zloděj
Policejní komisař mostecké policie zahájil stíhání 29 letého muže z Ústí nad Labem pro trestný čin krádeže a neoprávněné držení platební karty. Podle policie měl stíhaný muž v Litvínově při jedné návštěvě odcizit v bytě poškozeného oznamovatele platební kartu. S tou pak v bankomatu provedl několik výběrů a poškozeného tak připravil o celkovou částku 24 tisíc korun
.

 

vytisknout  e-mailem