Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vnikl na cizí pozemek

DĚČÍNSKO - Na místě činu ztratil mobil; Krádež světel; Řídil opilý a chtěl ujet hlídce. 

Vnikl na cizí pozemek

     Policisté sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody 46letému recidivistovi, který v Markvarticích vnikl na cizí pozemek. Vyplašila ho ale majitelka a v minulosti 12krát odsouzený muž se dal na útěk. Při tom ztratil svůj mobil, takže se po nějaké době na místo činu vrátil pod záminkou, že hledá svůj telefon, který mu neznámý zloděj ukradl z auta. To už ale neoprávněné vniknutí na pozemek řešili policisté, kteří „pohádce“ recidivisty neuvěřili a odvedli si ho s sebou na služebnu. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až dvouleté vězení.

Krádež světel

     Osm světel v hodnotě kolem 36 tisíc korun zmizelo z pracovního lesního stroje u Dolní Poustevny. V rozmezí tří dnů je ze stroje odcizil neznámý zloděj, který je podezřelý ze zločinu krádeže, za který mu s ohledem na nouzový stav hrozí až osm let za mřížemi.

Řídil opilý a chtěl ujet hlídce

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 44letý muž, kterého minulý týden zastavili v Děčíně policisté z oddělení hlídkové služby. Muž jim chtěl z místa kontroly ujet, ale nebyl úspěšný a skončil v poutech, při následné zkoušce mu policisté naměřili přes 1,8 promile alkoholu v dechu. Jeho stíhání probíhá na svobodě, v případě uznání viny mu hrozí až roční vězení.

18. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem