Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do hotelu objasněno

TEPLICKO - Krádež mají na svědomí recidivisté; Neplatí výživné; Hledáme svědky nehody. 

Vloupání do hotelu objasněno

     Policisté objasnili vloupání do hotelu, ke kterému došlo na konci prosince v Teplicích. V časných ranních hodinách přišla k hotelu 28letá žena a 34letý muž, který jí půjčil své rukavice. Žena pak násilím překonala okno do restaurace, vnikla dovnitř a vypáčila několik zásuvek. Odnesla si dva tablety a necelých šest tisíc korun. Svému komplici, který venku hlídal, pak dala menší částku a z místa činu odešli.

     V minulosti devětkrát odsouzená žena je také podezřelá, že v polovině prosince vnikla do školy v Duchcově, následně z kabelky v šatně uklízeček odcizila z peněženky 400 korun.

     Její spolupachatel, který už byl v minulosti odsouzen ve dvanácti případech, má také na svědomí i další trestnou činnost. V půlce prosince například odcizil v teplickém supermarketu štípací kleště, dva dny po Štědrém dnu pak v Teplicích ukradl z volně přístupné chodby domu sedm hliníkových profilů. Oba si už převzali sdělení podezření z přečinu krádeže, s ohledem na jejich pestrou trestní minulost je může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

Neplatí výživné

     Z přečinu zanedbání povinné výživy byla obviněna 22letá žena, která neplatí alimenty na své nezletilé dítě, které má v péči její matka. Té dluží za několik měsíců více jak 16 tisíc korun, navíc to není poprvé, co vyživovací povinnost na své dítě neplní. Pokud případ skončí u soudu, mohla by jít až na rok do vězení.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 2:00 do 12:00 hodin dne 8. ledna 2019 v Duchcově, ul. Vrchlického. Neznámý řidič měl na parkovišti nabourat do zadního nárazníku vozidla VW Passat a z místa ujet, aniž by splnil zákonem danou povinnost při účasti na nehodě. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

9. 1. 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem