Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupání do chatek objasněno

DĚČÍNSKO - Lapka se vracel na místo činu; Vloupání do květinářství... 

Vloupání do chatek objasněno

     Policisté dopadli 23letého muže, který je podezřelý, že koncem května v zahradní kolonii v Děčíně přelezl plot a následně se vloupal do chatky, odkud odcizil několik kusů nářadí. Dalšího vloupání se měl dopustit koncem července, kdy se do zahrádkářské kolonie vrátil a vloupal se do chatky a sousední dřevěné stavby. Ukradl různé nářadí, alkohol a navíc ze záhonků a skleníku sklidil úrodu okurek, paprik a cibule, celková škoda byla vyčíslena na čtrnáct tisíc korun.

     V kolonii se mu tak zalíbilo, že se společně se dvěma komplici ve věku 18 a 19 let v polovině srpna vloupali do další chatky, odkud si odnesli různé druhy elektroniky, nářadí, vařič, alkohol a další věci celkem za více jak 26 tisíc korun.

     Všem třem spolupachatelům už policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, v případě odsouzení jim hrozí až tříleté tresty odnětí svobody.

Vloupání do květinářství

     Jen pár dnů stačilo varnsdorfským policistům k dopadení muže podezřelého z vloupání do květinářství. Pětatřicetiletého lapku ale nezajímaly rostliny, nýbrž peníze a notebook, který našel uvnitř prodejny. Celková škoda byla vyčíslena na osm a půl tisíc korun, policisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na jeho trestní minulost v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

Z pozemku zmizelo lešení

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Varnsdorfu vnikl na pozemek, kde se nachází základy novostavby domu. Z pozemku odcizil několik kusů lešení, škoda byla předběžně vyčíslena na třicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Krádež hydraulického kladiva

     Škodu ve výši 150 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který vnikl na oplocený prostor staveniště v Děčíně, odkud odcizil hydraulické kladivo na zadní rypadlo bagru. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže, pokud se zloděje podaří dopadnout, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.

10. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem