Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové střípky

LITOMĚŘICKO – Pro alkohol hřešil; Odložený byl ukraden; zlákal ho batoh a bunda… 

Oznámení o krádeži zboží v nákupním centru přijali v sobotu večer litoměřičtí policisté. Na místě byl zadržen 29letý muž z Terezínska, který měl při sobě ukrýt láhve s alkoholem v hodnotě 1300 korun a projít prostorem pokladen, aniž by zaplatil. Navíc se ukázalo, že se tohoto jednání se měl dopustit i přes to, že byl za obdobný skutek v nedávné době pravomocně odsouzen a potrestán. Na policejní služebně si následně převzal sdělení podezření pro trestný čin krádeže. V případě soudem uznané viny hrozí podezřelému až tříletý trest odnětí svobody.

Odložený byl ukraden

V sobotu ve večerních hodinách přijali litoměřičtí policisté oznámení o krádeži mobilního telefonu. Poškozený přišel o svůj mobilní telefon při návštěvě jednoho z místních restauračních zařízení. Přístroj nechal volně ležet na sedačce a věnoval se zábavě, zatímco jeho telefonu se začal věnovat neznámý lapka. Využil nestřeženého okamžiku a mobilu se nepozorovaně zmocnil. Po pachateli krádeže a odcizeném telefonu nyní policisté pátrají.  

 Krádež vozidla

Během uplynulého víkendu byl v malé obci na Terezínsku odcizen zaparkovaný osobní vůz zn. Škoda Octavia. Automobil zmizel před jedním domem, zřejmě v nočních hodinách. Způsobená škoda byla odhadnuta na 70 tisíc korun. Policisté ihned vyhlásili po vozidle celostátní pátrání, rovněž tak pátrají po neznámém pachateli. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Zlákal ho batoh a bunda

Krádeží věcí ze zaparkovaného vozidla se zabývají lovosičtí policisté. Oznámení přijali v pátek odpoledne, kdy se měl neznámý pachatel vloupat do vozidla zaparkovaného v ulici Terezínská. Pravděpodobně ho navnadil pohled přes okénka vozu a po rozbití skleněné výplně okénka se zmocnil zimní bundy a prázdného batohu. Škoda je vyčíslena na 17 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a poškození cizí věci.

Doporučujeme:
• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech

Litoměřice, 20. 1. 2020, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem