Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vězení se vyhýbal

LOUNSKO - Tašku s věcmi měl již připravenou; Výživné nehradí několik let. 

Dobře vědom skutečnosti, že měl nastoupit do věznice k výkonu trestu, si byl 29letý muž z Lounska. Toho soud v prosinci odsoudil za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky mimo jiné k čtyřměsíčnímu odnětí svobody. Do věznice se měl dostavit nejpozději už v polovině ledna. Dotyčný však do vězení nenastoupil, prý kvůli nutnosti finančně zabezpečit přítelkyni, která je ve špatné životní situaci. Pobýval na různých místech v okresech Louny a Most. Zřejmě mu však bylo jasné, že nakonec se výkonu trestu nevyhne. Tašku s věcmi měl totiž připravenou, a když policejní hlídka dorazila do místa jeho možného pobytu, aby prověřila, zda se na adrese dotyčný zdržuje, sám na zaklepání otevřel a během chvíle s policisty dobrovolně odjel na služebnu. Ještě v ten den byl eskortován do věznice k výkonu uloženého trestu.

Kvůli nenastoupení k výkonu trestu v soudem stanovené lhůtě nyní dotyčný čelí obvinění ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to mu podle zákona hrozí až dvouletý trest.

Výživné nehradí několik let

Z trestného činu zanedbání povinné výživy byl obviněn 35letý muž z Lounska, který už téměř tři roky nehradí výživné na svého nezletilého syna. Ten byl svěřen do pěstounské péče a jeho otci soud stanovil povinnost hradit na syna měsíčně částku 2 tisíce korun. Přestože si dotyčný byl této povinnosti vědom, žádné peníze neplatil. Dluh na výživném se tak už vyšplhal nejméně na 70 tisíc korun. Za spáchání uvedeného trestného činu mu v případě uznání viny u soudu hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 3. března 2022

vytisknout  e-mailem