Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vězení ho nenapravilo

TEPLICKO - Lupič zase přepadl seniorku a je znovu za mřížemi a další zprávy. 

Vězení ho nenapravilo

     V roce 2015 jsme informovali o dopadení teprve 18letého mladíka, který na Teplicku přepadával starší ženy a kradl jim kabelky. Brutalita lupiče tehdy každým skutkem stoupala, naštěstí ho tehdy policisté během krátké doby zadrželi a byl umístěn do vazby (více o případu v článku "Mladý lupič okrádal ženy o kabelky"). Mladý muž byl následně odsouzen ke čtyřletému výkonu trestu odnětí svobody, ze kterého byl propuštěn letos v dubnu.

     Několikaletý pobyt za mřížemi ho ale zjevně nenapravil, protože už v květnu zase začal páchat trestnou činnost. Zneužil důvěřivosti starší ženy, se kterou se po návratu s vězení seznámil a s pomocí její platební karty, kterou mu půjčila, aby vybral pár stokorun, jí bez jejího vědomí a souhlasu vybral z účtu 13 tisíc korun. Poté si ještě za její další peníze nakoupil různé spotřební zboží za více jak 23 tisíc, teprve potom žena krádež peněz oznámila.

     Nezůstal jen u této krádeže a koncem května odcizil pacientce zdravotnického zařízení na Teplicku z nočního stolku odložený mobilní telefon. Navíc mají policisté poznatky, že to nemusí být zdaleka jediná krádež, které se v nemocnici dopustil, takže není vyloučeno rozšíření jeho trestního stíhání o další skutky. 

     V polovině července přepadl v areálu nemocnice ženu, ke které zezadu přistoupil a snažil se jí strhnout kabelku. Seniorka následkem útoku spadla na zem, svou tašku ale nepustila a začala volat o pomoc. Neúspěšný lupič z místa činu utekl s prázdnou, bohužel způsobil ženě několik vážných zranění, která si s ohledem na její vysoký věk vyžádají dlouhé léčení.

     I tentokrát byli policisté úspěšní a už několik dnů po přepadení podezřelého zadrželi. Soudce vyhověl návrhu na umístění muže obviněného z krádeže a loupeže do vazby, kde bude čekat na přelíčení, u kterého si v případě uznání viny může vyslechnout verdikt až desetiletého vězení.

Úvěr nesplácí

     Až dva roky za mřížemi by mohl strávit 22letý muž, kterého kriminalisté obvinili z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že v prodejně elektro zboží uzavřel smlouvu o revolvingovém úvěru s výší úvěrového rámce 13 tisíc korun. Za více jak sedm tisíc koupil dva mobily a zbytek peněz si nechal poslat na účet. Podobného jednání se dopustil o několik dnů později v jiné prodejně, v tomto případě si půjčil necelých deset tisíc korun. V obou případech při uzavírání smluv uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a výši příjmu, smluvně stanovené splátky navíc nehrdí, jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.

Kapesní krádež v prodejně

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který měl v teplickém supermarketu využít nepozornosti poškozeného a z tašky, kterou nesl přes rameno, mu odcizit peněženku. Oznamovatel přišel o doklady, platební kartu a finanční hotovost, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního dokladu.

31. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem