Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V hlavní roli peníze

LOUNY – Přišla si k penězům; Neplatil na své dítě; Peníze z cizího telefonu. 

Neoprávněně přišla k penězům
Sdělení obvinění ze spáchání trestného činu podvod si vyslechla v uplynulých dnech 28letá žena. Lounští kriminalisté jí kladou za vinu, že od ledna do března loňského roku pobírala dávky sociální podpory v podobě rodičovského příspěvku na nezletilé dítě i přesto, že od měsíce ledna už dítě nezaopatřovala. Podle zjištění by nárok na dávku vůbec nevznikl, a tak si obviněná měla neoprávněně přijít k částce přesahující 11 tisíc korun. Soud by jí za zamlčení podstatných skutečností mohl poslat do vězení až na dvě léta.

Peníze určené pro jeho dítě
Okresní soud určil 46letému otci dítěte, aby platil takzvané výživné na svou dceru. V průběhu loňského roku tak údajně nečinil, ačkoliv bylo podle kriminalistů v jeho možnostech přispívat určenou částkou na běžný život jeho dcery. Kdyby zaplatil částku dosahující téměř 8 tisíc korun, nemusel by si od kriminalistů vyslechnout sdělení obvinění z trestného činu zanedbání povinné výživy. Soud by mohl nad mužem vynést odsuzující verdikt odnětí svobody až na jeden rok.

Telefon byl v zastavárně
Nerozvážného činu se podle kriminalistů dopustil 36letý muž, který v zastavárně zastavil mobilní telefon, jenž mu nepatřil. Podle zjištění si výtečník půjčil telefon od poškozené v brzkých ranních hodinách a bez jejího vědomí jej ten samý den v podvečer zastavil za 800 korun. Hodnota telefonu byla téměř 8 tisíc korun. Nyní muž čelí obvinění ze spáchání trestného činu zpronevěra. Výměra trestu za takový počin může být až dva roky odnětí svobody.


por. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
21. března 2019

vytisknout  e-mailem