Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

V centru Mostu tropil výtržnost

Most - Hulákal na auta a motorky a plival na ně; Děti do školy nechodily 

Na slušné vychování zřejmě tento týden zapomněl jeden starší muž z Litvínova. Ten v úterý dopoledne zřejmě někde popíjel a kolem 13. hodiny přišel vrávoravým krokem na tramvajovou zastávku. Svoji přítomnost pak dával na odiv dosti kuriózním způsobem. Začal křičet nesrozumitelná slova na projíždějící auta, poté na ně i na jedoucí motorkáře začal plivat. Nakonec vykřikl Heil Hitler. Na místě stálo několik osob a někteří z nich raději před ním přešli na druhou stranu kolejiště. Muž byl nakonec převezen policejní hlídkou na služebnu PČR. Tam u něj muži zákona provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Policisté mu naměřili více jak dvě promile alkoholu v dechu a muže převezli k lékařskému vyšetření. Poté ho umístili do policejní cely, kde strávil noc. Dnešního dne byl vyslechnut a poté propuštěn. Proč tak na místě veřejně přístupném vyváděl, policii nesdělil. Ta nyní jeho jednání šetří pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.
 
Z vozu odnesl brýle a mince
Neznámý lapka se v čtvrti Žatecká v Mostě podíval do cizího osobního vozidla. Lapka k tomu nepoužil násilí. Vůz tovární značky Škoda uvnitř prohledal a odnesl z něj dámské sluneční brýle a několik drobných mincí. Škoda zatím nebyla poškozenou majitelkou vyčíslena. Případ krádeže šetří mostecká policie.
 
Nákup se ženě prodražil
Případ zatajení věci šetří mostecká policie. K němu došlo v jednom mosteckém supermarketu. Nakupující žena tam u pokladny poté, co zaplatila a dávala si zboží do tašek, zapomněla plastové pouzdro. V něm měla mobilní telefon a finanční hotovost. Z obchodu odjela, ale cestou zjistila, že pouzdro nemá. Vrátila se tedy zpátky do supermarketu, ale své věci tam již nenašla. Přečinem se nyní zabývají policisté obvodního oddělení.
 
Zapomněla být ostražitá
Okradena byla jedna žena z Janova. Ta byla jako host v jedné janovské restauraci. Na stůl si však neprozřetelně položila volně svoji peněženku a od stolu několikrát odešla. Když chtěla zaplatit za útratu, zjistila, že peněženka na svém místě není. Ač ji hledala, nenašla ji. Poškozené ženě tak byla krádeží způsobena škoda ve výši 2 000 korun. Případ šetří hamerští policisté.
 
Děti neposílali do školy
Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z přečinu ohrožování výchovy dítě manžele ve věku 36 a 37 let z Mostu. Ti jako rodiče řádně nedbali a nedohlíželi na pravidelnou povinnou školní docházku svého nezletilého syna a dcery. Obě děti dohromady tak během školní docházky ve školním roce 2009/2010 zameškaly celkem 1100 vyučovacích hodin, z toho 370 hodin bylo neomluvených. Rodiče tak o své děti nedbali a neumožnili jim tak osvojit si základní vzdělání, čímž porušili svou povinnost pečovat o osoby mladší 18 ti let. Oba obviněné policie stíhá na svobodě. Za tento přečin jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Myslivci přišli o posed
Mostecká policie šetří příčinu požáru travnatého porostu a mysliveckého posedu v prostoru za bývalými kasárnami u obce Vtelno směrem k údolí říčky Srpina. Posed hořel o víkendu v dopoledních hodinách a požárem byl zcela zničen. Poblíž něho hořel i travnatý porost. Myslivecké sdružení zatím vyčíslilo škodu na částku 12 tisíc korun.
 
Neznalost zákona neomlouvá
Podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny bylo litvínovskými policisty sděleno 23leté ženě z Litvínova. Ta při kontrole totožnosti přeložila místo originálu občanského průkazu jeho kopii. Ten si prý údajně pořídila v zahraničí, protože se bála, že by originál mohla ztratit. Padělek pak předložila jako pravý. Za tento přečin ji teď hrozí až tříletý trest odnětí svobody.
 
Okradl nakupující ženu
Z přečinu krádeže obvinil policejní komisař mostecké policie dvacetiletého muže z Mostu. Ten měl dle výsledků šetření policie okrást jednu mladou ženu. Ta nakupovala v mosteckém supermarketu. Po dobu nákupu měla na rameni zavěšenou kabelku. Že byla okradena, zjistila až doma, když hledala v kabelce mobilní telefony. Nenašla je, a tak se obrátila na policii. Odcizené mobily pak obviněný nabízel k prodeji náhodným osobám. Obviněný se v současné době nachází ve výkonu testu odnětí svobody, kde je pro jiný majetkový delikt.
 
Okradla bližního
Nepoctivě se zachovala jedna mladá žena z Litvínova. Ta svému známému vzala jeho platební kartu a poté ji využila k výběrům hotovostí. PIN dobře znala, neboť muž pro ni nebyl cizí osobou. Ve dvou případech pak v měsíci červnu z jeho účtů vybrala celkem devět tisíc korun. Vybrané peníze poté následně použila pro svoji potřebu. Policisté obvodního oddělení ji nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Za takové jednání může podezřelá očekávat až dvouletý trest odnětí svobody.
 
V Mostě 15. července 2010

vytisknout  e-mailem