Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Útočník je ve vazbě

TEPLICKO - Muž, který zaútočil nožem, se skrýval v cizině; Kradl jako straka... 

Útočník je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 25letý cizinec, který 10. března napadl hosty teplického hudebního klubu. V ranních hodinách po předchozí slovní rozepři s jedním z poškozených, který opilého muže vybídl, aby prostory podniku opustil, došlo k fyzické potyčce, během které zaútočil na jednoho z hostů nožem. Několikrát se ho pokusil zasáhnout do oblasti zad, přitom došlo k bodno - řeznému zranění poškozeného, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Další dva muži utrpěli lehčí zranění, když se agresora snažili zpacifikovat.

     Policistům se během poměrně krátké doby podařilo ustanovit totožnost podezřelého, který z místa činu utekl a před spravedlností se snažil ukrýt v cizině. Na základě evropského zatýkacího rozkazu byl zadržen v Rumunsku a následně vydán do České republiky. Minulý týden byl útočník obviněn z ublížení na zdraví, výtržnictví a těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, v případě odsouzení mu hrozí v krajním případě až deset let za mřížemi.

Kradl jako straka

     Až tříleté vězení hrozí 50letému recidivistovi, který byl v uplynulých dnech obviněn z přečinu krádeže. Je podezřelý, že koncem loňského prosince vypáčil dvířka stojanu vysavače u bezkontaktní myčky v Teplicích, ze kterého odcizil pokladničku s mincemi. O několik hodin později se na místo činu vrátil a odcizil mincovník i z druhého vysavače.

     Koncem letošního dubna měl ukrást v teplickém supermarketu balení kávy, ze kterého předtím odstranil bezpečnostní čip, o tři dny později ukradl ve stejné prodejně další dvě kávy. Je také podezřelý z odcizení dámské toaletní vody, kterou si v drogerii schoval do kapsy bundy a z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil.

Odcizená nafta

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v prostorách Radovesické výsypky ukradl z nádrže zaparkovaného traktoru pohonné hmoty. Podle oznamovatele odčerpal asi 300 litrů motorové nafty a poškozené firmě způsobil škodu téměř deset tisíc korun. V případě dopadení hrozí zloději trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.

9. července 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem