Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stalking po česku

TEPLICE - Pronásledoval svou bývalou družku, Internetový podvod.. 

Další internetový podvod
 
Právě teď před Vánoci se spousta lidí rozhodne pro nákup dárků přes internet. Na místě je zde však velká opatrnost, aby místo radosti z dárků neměl nakupující smutek ze ztráty peněz. O tom se v posledních dnech přesvědčil i nakupující z Teplic. Ten si na internetových stránkách objednal televizor, který zaplatil předem na účet údajné firmy. Televizor, který měl do 3 dnů přijít, však nepřišel a internetový obchod s mužem nekomunikuje.
Policisté radí, aby platby za objednané věci probíhali raději až při převzetí věci, snižujete tak riziko možného podvodu.
 
Stalking po česku
 
Z nebezpečného pronásledování byl v těchto dnech obviněn 55 letý muž. Ten neustále dlouhodobě pronásledoval svoji bývalou přítelkyni. Obtěžoval jí obscéními SMS zprávami a telefonáty na její mobilní telefon, ale i na služební telefon do zaměstnání. Dále jí stejným způsobem urážel a vyhrožoval. Pronásledování pokračovalo i v místě bydliště ženy zvoněním na zvonek a pokřikováním pře domem. Poškozená podala na bývalého druha několik trestních oznámení. Po nasbírání důkazů a prověření celého případu obvinil policejní komisař 55letého muže z výše uvedeného trestného činu a zároveň byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby.
 
Teplice, 17. prosince 2010, por.Bc.Ilona Novotná



 

vytisknout  e-mailem