Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Snažil se ujet policejní hlídce

DĚČÍNSKO - Důvodem byl asi uložený zákaz řízení; Recidivista zase kradl... 

Snažil se ujet policejní hlídce

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 38letý muž, kterého v noci z pondělka na úterý stavěli v Rumburku policisté z oddělení hlídkové služby. Řidič na výzvu k zastavení nereagoval a začal ujíždět, asi po kilometrovém pronásledování mu zahradili cestu služebním vozidlem rumburští policisté, takže uniknout se mu díky spolupráci hlídek nepodařilo. Důvodem, proč se snažil strážcům zákona ujet je zřejmě skutečnost, že má uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel po dobu dvou let. Muži, který porušil zákaz a snažil se vyhnout policejní kontrole, hrozí v případě odsouzení až dva roky za mřížemi.

Recidivista zase kradl

     Ani několik trestů odnětí svobody neodradilo 30letého recidivistu od spáchání krádeže. V minulosti 11krát odsouzený muž je podezřelý, že si před několika dny v prodejně drogerie v děčínském obchodním centru schoval do kapsy dva parfémy a se zbožím v hodnotě přes pět set korun pak utekl, aniž by za něj zaplatil. Policisté mu sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu v případě odsouzení hrozí až tříleté vězení.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Lobendavě vloupal do rekreační chaty. Odnesl si zahradní techniku, myčku, hodiny a jízdní kola, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které trestní zákoník stanoví až tříletý trest odnětí svobody.

14. července 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem