Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Smolný den

LITOMĚŘICKO – Nevydařené vloupání; Natankoval si z vozidla; Munici skrývala stará studna. 

Sdělení podezření pro trestné činy porušování domovní svobody a pokus krádeže vloupáním si od lovosických policistů převzali dva osmnáctiletí mladíci z Libochovicka. V nočních hodinách se měli vydat na lup do malé obce u Libochovic. Společnými silami měli prostříhat oplocení ohraničující pozemek domu a zde se pak rozhlížet po nějaké kořisti. Neboť zde nic cenného nenašli, měli po přelezení zdiva vniknout ještě na sousedící pozemky. Měli vše prohledat, ale bohužel měli smůlu, zdejší majitelé nemovitostí mají uklizeno. Nic co by mohli odcizit a zpeněžit zde nenašli. Za to oni sami, byli zanedlouho vypátráni hlídkou policistů. Škoda na poničeném plotě byla odhadnuta na 1 tisíc korun a za výše uvedené jednání si mohou u soudu vysloužit až tříletý trest.

Natankoval si z vozidla

Pro pohonné hmoty se vydal v nočních hodinách neznámý pachatel na Doksansku. Na čerpací stanici ale nešel. Pod rouškou tmy se vydal k zaparkovanému nákladnímu vozidlu v malé obci. Po překonání zajištění nádrže pohonných hmot odčerpal z vozidla přes 200 litrů motorové nafty. Škoda je předběžně vyčíslena na více než 11 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Munici skrývala stará studna

Oznámení o nálezu munice přijali policisté tento týden na lince 158 z Ploskovicka. Oznamovatel na munici narazil při čištění staré studny na svém pozemku. Zachoval se přesně podle základních pravidel. Na místo byli ihned vysláni policejní pyrotechnici, kteří munici převzali a odvezli k likvidaci. Jednalo se o jeden ruční granát a jednu Pancéřovou pěst z období II. světové války. V souvislosti s nálezem nedošlo ke zranění osob či škodám na majetku.

Pro nálezy potencionálně nebezpečných předmětů platí vždy stejná základní pravidla - předmětů se vůbec nedotýkat, ihned přivolat policii a podle možností zajistit, aby se k nim nepřiblížil ani nikdo jiný. Při nedodržení uvedených pravidel by mohlo dojít k ohrožení života či zdraví osob.

29. 3. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem