Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Skončil ve svodidlech

LOUNSKO - Bez kola pokračovat nemohl; Kontrola odhalila řidiče pod vlivem drog. 

Ve středových svodidlech dálnice č. 6 ve směru na Prahu skončila v závěru října noční jízda 29letého řidiče. Mladý muž, který nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, se vydal na riskantní jízdu po dálnici pod vlivem alkoholu. Zřejmě právě kvůli hladině alkoholu mu dálnice nebyla dost široká, a když ujížděl levým pruhem, narazil do svodidel. Tím jeho jízda skončila, protože v důsledku nárazu vozidlo mimo jiné přišlo o kolo. Nehoda se obešla bez zranění, škoda na vozidle byla vyčíslena na 80 tisíc korun, na svodidlech pak vznikla škoda ve výši kolem 15 tisíc.

Policisté s viníkem nehody provedli dechové zkoušky, jejichž výsledky přesáhly hodnoty 1,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu je muž podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Protože v opilosti způsobil dopravní nehodu, může mu soud v případě uznání viny uložit trest odnětí svobody s horní hranicí tří let, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

Kontrola odhalila řidiče pod vlivem drog

Policisté podbořanského obvodního oddělení na konci září zastavili v dopoledních hodinách ke kontrole osobní vozidlo, které jelo z Vroutku do Podbořan. V rámci kontroly se jeho řidič podrobil i drogovému testu, který vyšel pozitivně. Proto ho policisté vyzvali k lékařskému vyšetření s odběrem krve, kterou pak odeslali na toxikologické zkoumání. To potvrdilo, že 29letý muž byl v době silniční kontroly pod vlivem marihuany.

Policisté dotyčnému sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pokud bude odsouzen, hrozí mu odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest, nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská 

tisková mluvčí

Louny 9. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem