Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Série vloupaček objasněna

LOUNSKO - Trestně stíháni jsou tři muži. 

Tři muže ve věku 25, 27 a 30 let stíhají žatečtí kriminalisté pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Podle zjištění policistů se dotyční měli různou měrou podílet na několika vloupáních, ke kterým došlo koncem října v Žatci.

V průběhu několika dní přijali policisté oznámení o vloupáních na různá místa. Jednalo se o dvůr nájemního domu, přístavek a zahradní chatu, společné prostory nájemních domů, byt, ale i přístavky u rodinného domu. K napadení popsaných objektů mělo podle dosavadních informací dojít celkem v sedmi případech.

Majitelům byla odcizena například jízdní kola, různé oblečení, několik párů značkových bot, láhve s alkoholem, hry k herní konzoli, elektrocentrála, motorová pila, akuvrtačky, sekačka na trávu a další nářadí.

V rámci prověřování byly zjištěny celkem tři podezřelé osoby. Sedmadvacetiletý Žatečan byl podle všeho u všech „vloupaček“, ať už sám, anebo se svými „společníky“. Ve většině případů mu s krádežemi měl pomáhat jeho o dva roky mladší známý, rovněž ze Žatecka. To třicetiletý Mostečan měl mít svůj podíl pouze na jedné z krádeží.

Celkové škody na odcizených věcech byly předběžně vyčísleny na částku 42 tisíc korun, další téměř dvoutisícová škoda vznikla na zničeném oplocení zahrady.

Všichni tři muži si už převzali obvinění ze spáchání uvedených trestných činů. Pokud budou odsouzeni, hrozí jim za krádeže v době vyhlášeného nouzového stavu v krajním případě až osmiletý trest odnětí svobody.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 12. ledna 2021

vytisknout  e-mailem