Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sehraná dvojice

​LITOMĚŘICKO – Měli krást společně… 

Lovosičtí policisté sdělili podezření 25leté ženě z Hodonínska a 29letému muži z Mladoboleslavska pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Tato dvojice měla společně provozovat zvláštní turistiku. Osobním vozidlem projíždět obcemi na Lovosicku a u vytipovaných obydlí zastavovat a pokoušet si odnést nějaké cennosti. Tímto způsobem se měla dvojice pokusit získat kořist v obci Vrbičany, kde měl po přelezení oplocení, vniknou na pozemek domu mladík. Navnadila ho otevřená garáž, kterou prohledal, ale nic zde nenašel. Žena na něj měla čekat ve vozidle.
Dále měla dvojice zamířit do obce Malé Žernoseky. Zde se o získání kořisti měla pokusit žena, která měla vniknout po přelezení oplocení na dvůr rodinného domu a dále neuzamčenými dveřmi do chodby rodinného domu. Z chodby měla následně odcizit dva mobilní telefony, peněženku s doklady a finanční hotovostí. Vše v hodnotě přesahující 40 tisíc korun.
Ve svých aktivitách by zřejmě pokračovali i dále, nebýt všímavých občanů. Policistům pomohla kromě důležitých informací, také fotografie podezřelého vozidla, poskytnutá svědky. Na základě operativního šetření byla dvojice zadržena a oběma bylo sděleno podezření. Oba podezřelí se výše uvedené trestné činnosti měli dopouštět i přesto, že byli v nedávné době za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzeni a potrestáni.

Policisté upozorňují na důležitost zajištění soukromých objektů. Především na menších městech a vesnicích, kde obyvatelé domů vycházejí na zahradu s tím, že se hned vrátí. V případě, že se od domu vzdálíte, i jen na kratičkou chvíli, je důležité zajistit všechny vstupní otvory – vstupní vrata, vchodové dveře, okna, včetně oken zajištěných sítěmi proti hmyzu, které hmyz zastaví, ale zloděje ne. Nikdy nevíte, jestli vás v době, kdy budete mimo objekt, někdo či něco zdrží. Této chvíle může využít neznámý pachatel.
Situace, kdy se neočekávaně prodlouží pobyt, mimo váš nezajištěný objekt, může být také uměle vytvořená, třeba právě pachatelem nebo jeho pomocníkem.

5. dubna 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem