Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil se zákazem a opilý

DĚČÍNSKO - V dechu měl skoro tři promile; Snažil se ujet, spadl přitom z motorky... 

Řídil se zákazem a opilý

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky se bude zodpovídat 30letý muž, který si sedl za volant osobního auta, i když má soudem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Policejní hlídka ho o víkendu zastavila v Krásné Lípě, a protože řidič vykazoval známky ovlivnění alkoholem, provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili téměř 2,9 promile alkoholu v dechu. Pokud případ skončí u soudu, mohl by si vyslechnout verdikt až dvouletého vězení.

Snažil se ujet, spadl přitom z motorky

     Policisté z obvodního oddělení v Podmoklech v neděli po půlnoci stavěli řidiče motocyklu, který ale na výzvy nereagoval a začal hlídce ujíždět. Po několikaminutovém pronásledování chtěl uniknout přes park, když ale najel na obrubník, z motorky spadl.  Důvodem, proč hlídce ujížděl, byly zřejmě dva zákazy řízení, které má uloženy.  Naštěstí se 37letému muži při pádu nestalo nic vážného, po lékařském ošetření si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v krajním případě by mohl skončit až na dva roky za mřížemi.

Krádež elektro kola

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který ve Šluknově vnikl do suterénu panelového domu. Ze sklepní místnosti, kam se vloupal, pak odcizil  elektro kolo v hodnotě přes 31 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

20. dubna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem