Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil opilý a havaroval

TEPLICKO - Při nehodě byl zraněn spolujezdec; Vykradená chatka; Další újezdy od nehod. 

Řídil opilý a havaroval

     Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 22letému muži, který v polovině října havaroval mezi Cínovcem a Dubím. Řidič nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám a stavu komunikace, dostal smyk a vyjel mimo vozovku, kde narazil čelně do stromu. Při nehodě došlo ke zranění spolujezdce, policisté řidiči naměřili přes 1,3 promile alkoholu v dechu. Pokud bude muž uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až tříleté vězení.

Vykradená chatka

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v teplické zahrádkářské kolonii vloupal do chatky. Dovnitř vnikl po vypáčení dveří a odcizil plynový vařič, hrnce, potraviny, boty a další věci v celkové hodnotě téměř dvanáct tisíc korun. Vzhledem ke spáchání činu v době nouzového stavu hrozí zloději v případě dopadení až osmiletý trest odnětí svobody.

Další újezdy od nehod

     Policisté nadále zaznamenávají případy, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí z místa, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě mělo dojít 19. října 2020 v 15:40 hodin v Teplicích na ulici Masarykova třída v úrovni hotelu Monopol. Neznámý řidič měl poškodit při pravém okraji komunikace zaparkovaný automobil Hyundai hnědé metalické barvy a z místa nehody ujet, aniž by splnil svou zákonnou povinnost.

     Od nehody ujel i řidič, který měl v době od 15:45 hodin dne 26. října do 12:10 hodin dne 31. října 2020 v Teplicích, ul. Školní u č. p. 1000/21 ve směru k ul. Rokycanova poškodit při pravém okraji komunikace zaparkované vozidlo Škoda Octavia. Poškozená je levá zadní část auta, vozidlo pachatele může být poškozené na pravé zadní straně nebo na pravém zpětném zrcátku.

     Pátráme také po neznámém řidiči, který měl v době od 8:00 do 21:00 hodin dne 31. října 2020 v Teplicích, ul. Rovná na parkovišti u Arkadie poškodit levou zadní část zaparkovaného vozidla VW Golf a z místa nehody ujet. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

3. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem