Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič skončil ve vazbě

DĚČÍNSKO - Muži, který naboural pod vlivem drog, hrozí až osmileté vězení. 

     Ve vazební věznici skončil 37letý muž, který je důvodně podezřelý ze zavinění vážné dopravní nehody, ke které došlo 21. dubna v odpoledních hodinách v katastru obce Malšovice na Děčínsku. Muž, který nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění a navíc mu byl uložen trest zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel, po předchozím užití pervitinu při projíždění pravotočivé zatáčky vyjel vozidlem Škoda Superb do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím vozidlem VW Caddy. Řidič dodávky se sice pokoušel střetu vyhnout, ale vzhledem k okolnostem neměl šanci nehodě zabránit.

     Zdrogovaný řidič Superbu byl vrtulníkem transportován do nemocnice, v péči lékařů skončili ve vážném zdravotním stavu také jeho dva spolujezdci, těžká zranění utrpěl rovněž řidič, do jehož auta muž naboural.

     Muž, který si přes zákaz řízení a ve stavu vylučujícím způsobilost, který si přivodil užitím návykové látky, sedl za volant a kvůli jeho bezohlednosti a nezodpovědnosti skončili v nemocnici další tři lidé, byl po propuštění ze zdravotnického zařízení obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

     Kvůli důvodné obavě, že by se obviněný mohl vyhýbat trestnímu stíhání a pokračovat i v porušování zákazu řízení, byl podán návrh na jeho vzetí do vazby, který soudce akceptoval. Na soud tak bude muž čekat za mřížemi, v případě uznání viny mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Místo dopravní nehody

13. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem