Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řidič se snažil ujet policistům

ÚSTÍ NAD LABEM - Po několikakilometrovém pronásledování havaroval a z místa nehody chtěl zmizet. 

Ujížděl hlídce a havaroval

     Včera po patnácté hodině stavěla policejní hlídka osobní vozidlo, jehož řidič nerespektoval výzvy k zastavení a začal velkou rychlostí ujíždět. Řidič se řítil i více jak dvousetkilometrovou rychlostí z Mojžíře směrem na Povrly, po zhruba dvou a půl kilometrovém pronásledování ujíždějící auto sjelo z hlavní pozemní komunikace na sjezd vedoucí k Labi, kde narazilo do betonové zábrany. Vozidlo se několikrát převrátilo přes střechu, řidič kabinu opustil a z místa utekl.

     Na místě po něm pátralo několik policejních hlídek, přivolán byl i policejní psovod. Služební pes ukrývajícího se muže vystopoval, zhruba po půlhodinovém pátrání byl 30letý muž, který auto řídil, zadržen. S ohledem na hrozivě vypadající nehodu na místo letěl i záchranářský vrtulník, nakonec lehce zraněného muže převezla na ošetření sanitka. Důvodem, proč hlídce ujížděl, byl zřejmě trest zákazu řízení, který má uložen  ústeckým magistrátem, navíc měl muž pozitivní orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle.

     Havarované auto bylo odtaženo, podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání prověřují dopravní policisté, muži hrozí v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

4. července 2021

por. Bc. Daniel Vítek

oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

havarované vozidlo

havarované vozidlo 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem