Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista kradl kola

DĚČÍNSKO - Vězení lapku nenapravilo a další zprávy. 

Recidivista kradl kola

     Policisté doručili do vězení usnesení o zahájení trestního stíhání 54letému muži, který je podezřelý z několika krádeží jízdních kol. V minulosti 26krát odsouzený muž, který je v současné době ve výkonu trestu odnětí svobody pro jinou majetkovou trestnou činnost, se v období od konce února do poloviny dubna dopustil nejméně čtyř krádeží. V únoru se v Děčíně vloupal do kočárkárny, kde po překonání lankových zámků odcizil horské kolo v hodnotě osm tisíc korun.

     Začátkem dubna se pak v Děčíně vloupal do suterénu panelového domu, kde ukradl kolo za jedenáct tisíc a v několika následujících dnech odcizil z dalších sklepů dvě horská kola v hodnotě osm a dvacet tisíc korun. Recidivista byl obviněn z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, s ohledem na spáchání krádeží v době vyhlášeného nouzového stavu by mu mohl soudce prodloužit pobyt ve vězení až o osm let.

Pokus vloupání

     Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu je podezřelý neznámý pachatel, který chtěl v Děčíně vykrást byt. Kopáním a údery cihlou se pokusil vyrazit dveře do rekonstruovaného bytu, z místa ale odešel s nepořízenou a způsobil „pouze“ škodu na dveřích ve výši tři tisíce korun. Pokud se podaří ustanovit pachatelovu totožnost, hrozí mu v krajním případě až dvouleté vězení.

Odcizený notebook

     Policisté pátrají po neznámém zloději, který v areálu děčínského kempu vnikl do zavazadlového prostoru zaparkovaného auta. Odnesl si notebook v hodnotě osm tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

19. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem