Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista je za mřížemi

TEPLICKO - Muž už zase kradl; Řídil se zákazem; Alkohol za volantem... 

Recidivista je za mřížemi

     Ve vazební věznici skončil 35letý recidivista, který byl v pátek obviněn ze zločinu krádeže. Muž je podezřelý, že začátkem prosince ve vjezdu do dvora u rodinného domu na Bílinsku odcizil dětskou čtyřkolku, kotoučovou brusku, tlakový čistič a další nářadí.

     Je také podezřelý, že minulý týden v Hostomicích využil toho, že majitelka nechala bez dozoru nastartované auto, sedl si do něj a z místa ujel, ještě týž den ho v odcizeném vozidle chytili policisté. Vzhledem k jeho velice pestré trestní minulosti podal vyšetřovatel podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. Svátky tak muž stráví za mřížemi, kde bude čekat na soud, u kterého si mlže vyslechnout verdikt až osmiletého trestu odnětí svobody.

Řídil se zákazem

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 47letý muž, který si sedl za volant osobního auta, i když má soudem uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

     Policejní hlídka ho v sobotu odpoledne zastavila u Bystřan, muž, který nesmí řídit až do roku 2023, skončil na služebně, kde si převzal sdělení podezření z přečinu, za který mu v krajním případě hrozí až dvouleté vězení.

Alkohol za volantem

     Více jak 1,8 promile alkoholu měl v dechu 34letý muž, kterého v pátek před půlnocí zastavila v Dubí policejní hlídka. Muž, který si sedl opilý za volant, byl zadržen a po vystřízlivění mu bylo sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Ze spáchání stejného přečinu, za který trestní zákoník stanoví až roční trest odnětí svobody, je podezřelý i 25letý muž, který byl kontrolován v Dubí v noci ze soboty na neděli. Dopravní policisté mu naměřili přes 1,9 promile alkoholu v dechu, na místě přišel o řidičský průkaz, na soud bude čekat na svobodě.

Zmizela žehlička a nářadí

     Žehličku a nářadí si odnesl neznámý zloděj, který v Teplicích vnikl do sklepních prostor v panelovém domě. Z bývalé kolárny odcizil věci v hodnotě přes dvanáct set korun, policisté případ kvalifikovali jako zločin krádeže a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

21. prosince 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem