Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Recidivista je ve vazbě

TEPLICKO - Muži hrozí až osm let za mřížemi; Prodávala padělky, Hledáme svědky nehod... 

Recidivista je ve vazbě

     Ve vazební věznici skončil 48letý recidivista, který se během dvou měsíců dopustil několika vloupání, převážně v obci Dubí. V minulosti 13krát odsouzený muž je podezřelý, že koncem srpna vnikl na zahradu, kde odcizil buben se zahradní hadicí a příslušenstvím. O několik dnů později se vloupal do zaparkované maringotky, odkud ukradl baterie a svítilnu. V polovině září se vloupal do bytu, odkud si odnesl televizor, obkladačky, žehličky na vlasy, ale i chodicí panenku, nebo šperky.

     V krádežích pokračoval i během října, v Dubí se vloupal do rodinného domu, ve Mstišově vykradl stodolu, ze které odcizil jízdní kolo, pneumatiky a tlakovou myčku, koncem měsíce ukradl z chodby domu v Novosedlicích dámské jízdní kolo.

     Celková škoda, kterou krádežemi způsobil, přesáhla částku 46 tisíc korun, v uplynulých dnech byl obviněn z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Prodávala padělky

     Z přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením byla obviněna 30letá žena, která je podezřelá, že skoro rok prostřednictvím uzavřené skupiny na sociální síti nabízela a uváděla do oběhu výrobky neoprávněně označené ochrannými známkami. Zájemcům, kteří o zboží projevili zájem, pak prodávala oblečení, kosmetiku a módní doplňky, které byly padělky světoznámých značek, část těchto věcí byla zajištěna při domovní prohlídce. Pokud případ skončí u soudu a žena bude uznána vinnou, hrozí jí v krajním případě až dvouleté vězení.

Hledáme svědky nehod

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 16. listopadu 2020 v 19:00 hodin na Hudcovské Výšině.  Neznámý řidič, který jel ve směru od Oldřichova, nedal na křižovatce při odbočování vlevo přednost vozidlu Peugeot, jehož řidička jela po hlavní silnici z Teplic na Lahošť. Narazil přední částí do pravého boku vozidla Peugeot a z místa ihned ujel, aniž splnil zákonem stanovenou povinnost při účastí na dopravní nehodě.

     K další nehodě došlo 20. listopadu 2020 v 15:30 hodin v Teplicích, ul. Fráni Šrámka u č. p. 2580 ve směru na Panoramu. Neznámý řidič zřejmě nedodržel při vyhýbání se protijedoucímu autu bezpečný odstup od zaparkovaného vozidla Mercedes a pravým bokem poškodil jeho levé zpětné zrcátko. Pravděpodobně se o bílou dodávku, nebo pick-up. Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

Vykradené auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vykradl zaparkované auto. Odnesl si držák mobilního telefonu, různé nářadí a oblečení, celková škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Vzhledem ke spáchání skutku v době nouzového stavu hrozí zloději v případě dopadení za zločin krádeže až osmileté vězení.

26. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem