Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přežil pád z vlaku

TEPLICE - Muž bez jízdenky jel na nárazníku a neudržel se; Za dvě krádeže až pět let a další zprávy. 

Přežil pád z vlaku
     Včera kolem půl osmé večer zasahovali záchranáři a policisté u nehody, která se stala v katastru obce Žim. Došlo zde k nešťastné události, kdy se 43letý muž, který neměl dost peněz na jízdenku, rozhodl, že zbytek cesty do cílové stanice dojede na nárazníku vlaku. V Bořislavi proto při odjezdu vlaku naskočil na jeho zadní část, u Žimu se ale již neudržel a z jedoucího vozu spadl. Při pádu utrpěl blíže nespecifikovaná vnitřní zranění zlomeniny, proto byl na místo přivolán vrtulník záchranné služby, který zraněného transportoval do nemocnice.  
     Policisté v souvislosti s touto událostí apelují na nezodpovědné občany, aby nehazardovali se svými životy a podobnému jednání, které může skončit tragicky, se vyhnuli.
 
Za dvě krádeže mu hrozí pět let
     Policisté dopadli zloděje, který začátkem roku vykradl benzínovou čerpací stanici v katastru obce Hrob na Teplicku. Muž ve věku 29 let se vloupal do provozovny, ze které odcizil cigarety různých značek, cukrovinky a finanční hotovost. Celková škoda přesáhla částku 80 tisíc korun. Stejný pachatel se v lednu vloupal v Krupce do restaurace, ze které odcizil cigarety, finanční hotovost a mince z výherních automatů. Tentokrát poškozený vyčíslil škodu na 40 tisíc korun. Lapka, který se do křížku s paragrafy dostal také v minulosti, byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci, za které mu hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.
 
Živí se krádežemi
     Až tři roky ve vězení může skončit muž z Bíliny, který si „vydělává“ majetkovou trestnou činností. V květnu letošního roku využil nepozornosti obsluhy herny a při vyplácení výhry z herního automatu odcizil z barového pultu finanční hotovost ve výši 2500 korun. Policisté dále zjistili, že muž, který již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, neoprávněně v Bílině užíval byt, do kterého násilně vniknul a navíc z něj odcizil 4 litinové radiátory, které následně prodal ve výkupně sběrných surovin. Za přečiny krádeže, neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a porušování domovní svobody mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.
 
Podváděl na internetu
     Policejní komisař obvinil z přečinů podvodu a zpronevěry 33letého muže z Teplic, který se podvodným jednáním obohatil nejméně o 63 tisíc korun. Prostřednictvím inzertního serveru nabízel v průběhu loňského roku na internetu různé zboží, především notebooky, za které předem inkasoval peníze na svůj účet. Zboží, které poškozeným sliboval, jim však nedodal a peníze si ponechal pro svou potřebu. Tohoto jednání se dopustil nejméně v 9 případech. Dále mu policisté prokázali, že v březnu letošního roku převzal od poškozeného finanční hotovost ve výši 8 tisíc korun jako zálohu na nákup materiálu za účelem oprav rekreační chalupy.  Obviněný však opravy neprovedl, materiál nenakoupil a peníze užil k jiným účelům. Za své protiprávní jednání může být odsouzen až k pětiletému trestu odnětí svobody.
 
Kam jen střelit gól?
     Policisté sdělili podezření z přečinu krádeže 22letému mladíkovi, který si chtěl v březnu přivydělat krádeží. Zvolil k tomu netradiční postup, na fotbalové hřiště v Teplicích si přinesl elektrocentrálu a úhlovou brusku, kterou následně rozřezal fotbalovou branku. Jednotlivé díly pak chtěl prodat ve sběrně. Poškozený klub vyčíslil škodu na 15 tisíc korun, lapkovi hrozí až dvouleté vězení.
 
Teplice, 29. 6. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem