Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přepadl seniora a nevidomého

ÚSTÍ NAD LABEM - "Hrdina" zezadu napadl a oloupil oběti, které se vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu mohly jen těžko bránit - seniora a nevidomého. 

Přepadl seniora a nevidomého
Policisté dopadli 24letého „hrdinu“, který má na svědomí dvě loupežná přepadení. Za své oběti si vybral osoby, které se vzhledem ke svému věku či zdravotnímu stavu mohly jen těžko bránit – seniora a nevidomého člověka. K  loupežím došlo ve středu dne 11.08.2010 v Ústí nad Labem. Muž je důvodně podezřelý, že dne  11.8.2010 v Ústí nad Labem nejprve v dopoledních hodinách ve Všebořicích u vchodových dveří do domu přistoupil zezadu k poškozenému 80letému muži, do kterého tak silně strčil, až  poškozený upadl na zem, přičemž si přivodil zranění hlavy.  Následně  ležícího  muže prohledal a odcizil mu peněženku s finanční hotovostí. Obdobným způsobem pak v centru města zaútočil i na nevidomého člověka. Ten se bránil, ale silnějšímu „hrdinovi“ se neubránil a přišel o mobilní telefon. Z lupu se však dlouho neradoval, neboť krátce po druhé loupeži byl i s odcizenými věcmi zadržen policisty. Policejní komisař již 24letého muže obvinil ze zločinu loupeže, kdy v případě odsouzení může strávit ve vězení dvě léta až deset let. Obviněný je ústeckými policisty stíhán i pro jinou majetkovou trestnou činnost. To je také jeden z důvodů, proč byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby, kterému bylo následně ze strany Okresního soudu v Ústí nad Labem vyhověno.      
 
Nalezl a neodevzdal
O víkendu se ve večerních hodinách v jedné z restaurací v Neštěmicích dobře bavil 44letý muž. Bavil se zřejmě tak dobře, že u stolu venkovního posezení zapomněl příruční tašku s osobními doklady, finanční hotovostí a platebními kartami. Příruční tašku zde tak nalezl 18letý mladík, který místo toho, aby ji vrátil majiteli či odevzdal policistům, tak si ji ponechal. A nyní má problémy. Je totiž podezřelý ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvě léta vězení.    
 
 
Ústí nad Labem, 13.08.2010, nprap. Vladimír Junek
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem