Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policistům nabízel úplatek

TEPLICKO - Řídil opilý a snažil se podplatit hlídku; Ze sklepa zmizelo kolo... 

Policistům nabízel úplatek

     Na problémy si zadělal 29letý muž, kterého v neděli po půlnoci zastavila policejní hlídka. Řidič vykazoval známky požití alkoholu, dechové zkoušce se ale nechtěl podrobit. Místo toho policistům začal nabízet peníze, když ho pustí a jeho případ nebudou řešit. I když ho upozornili, že se dopouští trestného činu, při eskortě na obvodní oddělení jim opět nabízel dvacet tisíc korun, když ho místo na policii odvezou domů.

     Na služebně pak „nadýchal“ přes dvě promile, po vystřízlivění byl obviněn z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení. Případem se bude zabývat soud, pokud uzná muže vinným, mohl by ho opakovaný pokus o podplacení úřední osoby stát v krajním případě až šest let svobody.

Ze sklepa zmizelo kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Duchcově vloupal do suterénu domu, kde následně ze sklepní místnosti odcizil dámské horské kolo v hodnotě devatenáct tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

Vykradená chatka

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do zahradní chatky. Ze sklepních prostor si odnesl 20 lahví archivního vína a kufřík s rozbrušovačkou. Celková škoda byla vyčíslena na více jak šestnáct tisíc korun, lapky by mohl jít v případě dopadení až na dva roky za mříže.

29. října 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem